Compania Avicarvil prezentă pentru a susține o nouă generație prin intermediul proiectului cu finanțare europeană  „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV”

Proiectul „ Accesul tinerilor la viitor – ACTIV”, o inițiativă AVICARVIL, este un proiect al carui obiectiv general îl reprezintă îmbunătăţirea competenţelor profesionale a unui numar de 182 de viitori absolvenţi din învăţământul secundar şi terţiar nonuniversitar (liceele tehnologice, şcoli profesionale şi/ sau postliceale) din regiunea SV Oltenia şi Sud Muntenia.

Titlul proiectului este „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV” (cod MySMIS: 131115), iar valoarea acestuia este de 2.373.389,52 lei din care 95% este finanțare nerambursabilă, diferenţa de 5% reprezentând contribuţie proprie. Beneficiarul proiectului este societatea Avicarvil SRL.

Scopul proiectului este ca sprijinul oferit să contribuie la creșterea gradului lor de ocupare pe piața muncii într-un orizont de timp de 24 luni, ca urmare a participării la activități de orientare, consiliere profesională și de învățare la un potențial loc de muncă, prin stagii de practică.

În primul an de implementare au fost înscrişi în Grupul Țintă 116 elevi din învăţământul profesional normal şi dual care au participat la activităţi de consiliere şi au urmat stagiile de practică în cadrul proiectului. Elevii au provenit de la 4 unităţi de învăţământ aflate în zona de implementare, respectiv Liceul “George Ţărnea” Băbeni, Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Râmnicu Vâlcea, Liceul Tehnologic Forestier din Râmnicu Valcea, Liceul Tehnologic “Tase Dumitrescu” Mizil.

Stagiile de practică s-au desfăşurat în unităţile proprii ale societății Avicarvil SRL şi la partenerii de practică pentru urmatoarele specializări: instalaţii electrice, industrie alimentară, mecanică, ecologie şi protecţia calităţii mediului.

În primul semestru al anului școlar 2021-2022 au fost înscrişi în Grupul Ţintă încă 81 elevi din învăţământul liceal şi profesional - dual cu specializări în instalații electrice, exploatare joasa tensiune, aparate si echipamente, tehnician analize produse alimentare, lacatus mecanic. Elevii provin de la Colegiul Tehn. Ghe Magheru - Tg. Jiu, Liceul “George Ţărnea”- Băbeni, Colegiul Energetic - Râmnicu Vâlcea și Colegiul Tehn. Magheru - Râmnicu Vâlcea.

Începând cu luna Mai 2022, Avicarvil a dat startul atelierelor de lucru care au ca scop crearea unui sistem de informare coordonată în ambele sensuri, școală - mediu de afaceri, reprezintând unul dintre obiectivele proiectului prin care își propune armonizarea ofertei educaționale cu cerințele în continuă schimbare de pe piața muncii.

Atelierele de lucru au fost create cu scopul de a stabili metodologia de lucru și a planul de acțiune referitor la derularea activității rețelei și eficientizarea funcționării sistemului de informare coordonată, în relația operator economic – unitate de învățământ – elev – alți actori implicați în proces.

Prin implementarea acestui proiect societatea Avicarvil SRL îşi propune să ofere elevilor participanți în cadrul stagiilor de practică, contexte reale de muncă şi să le asigure o pregătire în acord cu realitatea pe care o vor intâlni în viitoarele locuri de muncă. În plus, participarea la activităţile de consiliere organizate în cadrul proiectului le va permite elevilor să ia decizii informate privind continuarea studiilor sau dobândirea unui loc de muncă.

Ne propunem ca prin implementarea acestui proiect sa generăm efecte pozitive pe termen lung prin formarea de competenţe şi abilităţi în rândul elevilor, care prin intermediul profesiilor pe care le vor practica la finalizarea studiilor, vor aduce aportul la dezvoltarea durabilă a societăţii.

Contact:

Avicarvil SRL