27 ianuarie 2022 – VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț digital pentru branduri de top și retaileri, marchează un moment important odată cu succesul aplicației sale VTEX Live Shopping, utilizată în 10 țări de peste 100 de branduri, printre care și Victoria's Secret, Caterpillar, Oster și Xiaomi. Compania și-a extins portofoliul global cu Whirlpool, parteneriat valabil în șase țări europene, cu Unilever în Spania, dar și cu noi clienți enterprise precum Briggs & Stratton în SUA, cel mai mare producător mondial de motoare pentru echipamente electrice pentru exterior. De asemenea, în efortul de a susține permanent procesul de inovare a produselor și a satisface cerințele clienților, VTEX a desemnat-o pe Fernanda Weiden în poziția de Chief Technology Officer (CTO).

„Devine din ce în ce mai dificil pentru branduri și retaileri să atragă consumatorii și să le rețină atenția, având în vedere opțiunile practic nelimitate pe care aceștia le au în ceea ce privește modul și locațiile din care pot face cumpărături. Suntem în pragul unei noi ere, în care tendințe precum comerțul conversațional vor deveni standard, iar browserele vor fi lăsate în plan secund. Acum, mai mult ca niciodată, este esențial pentru companiile din întreaga lume să fie pregătite să întâmpine dorințele consumatorilor, oriunde s-ar afla aceștia, cu experiențe moderne care le depășesc pe cele dintr-un magazin fizic”, a declarat Mariano Gomide de Faria, fondator și co-CEO al VTEX.

„Suntem mândri că putem să ne pregătim clienții enterprise pentru viitor, accelerându-le tranziția spre această nouă eră. Succesul aplicației VTEX Live Shopping demonstrează nevoia consumatorilor pentru experiențe similare magazinelor fizice în mediul online, iar retailerii descoperă potențialul ridicat de engagement și conversie”, a adăugat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA Sales VP în cadrul VTEX.

Durata medie a sesiunii online poate crește de 5 ori prin folosirea aplicației

De la lansare, aplicația VTEX Live Shopping a fost adoptată rapid de clienți. Brandurile și retailerii care folosesc soluția au înregistrat o creștere de cinci ori a duratei medii a sesiunii online de shopping. Specialiștii în ecommerce pot folosi acum aplicația Live Shopping pentru a planifica, executa și gestiona evenimente live one-to-one și one-to-many. Datorită acestei aplicații, consumatorii pot interacționa cu experți în anumite categorii de produse sau influenceri și, în același timp, pot promova evenimentul în cadrul propriilor comunități, aducând experiențele interactive din magazinele fizice în lumea digitală.

De asemenea, aplicația oferă posibilitatea de a urmări desfășurarea evenimentelor live, inclusiv numărul de participanți, numărul de produse adăugate în coș, valoarea medie a comenzii, aprecierile, distribuirile și multe altele. Acest tip de informații referitoare la comportamentul și preferințele consumatorilor permit brandurilor și retailerilor să optimizeze sortimentul de produse și să îmbunătățească continuu experiența utilizatorului final, creând un ciclu de engagement continuu și crescând conversia cu peste 30% în timpul evenimentelor live.

Noi clienți enterprise la nivel global

VTEX a înregistrat o creștere masivă pe segmentul clienților enterprise: printre noile nume se numără Whirlpool, care folosește VTEX pentru a-și extinde platforma de ecommerce în șase țări noi din Europa, sau Unilever, care colaborează cu VTEX pentru a derula un proiect de marketplace în Spania. În plus, VTEX continuă să sprijine nume mari precum H&M și BMW, în Chile, dar și alte companii din întreaga lume care vor să-și extindă amprenta globală cu un time to revenue avantajos.

În SUA, Briggs & Stratton, cel mai mare producător mondial de motoare pentru echipamente electrice pentru exterior, a ales VTEX pentru a-i gestiona comenzile de ecommerce B2B, care acum sunt plasate prin intermediul unui Power Portal. VTEX a fost selectată pentru capacitatea sa de a scala și de a se integra cu sistemele ERP back-end, oferind, în același timp, valoarea unui SaaS multi-tenant cu actualizări automate.

Nou CTO, în echipa de management executiv

În demersul de a-și susține expansiunea globală și de a inova continuu, VTEX a numit-o pe Fernanda Weiden, expert în tehnologie, în poziția de Chief Technology Officer (CTO). Ea va superviza echipele globale de inginerie, dezvoltare și design de produs ale companiei. Înainte de VTEX, Weiden a ocupat poziții executive în cadrul altor mari companii de tehnologie, activând în cadrul Meta (cunoscută anterior drept Facebook) și Google, unde a fost responsabilă de scalabilitatea, fiabilitatea, performanța și monetizarea aplicațiilor.

Sunt alături de VTEX din 2020, fiind încă de atunci atrasă de abordarea pe care fondatorii, Geraldo și Mariano, au adoptat-o pentru a construi o echipă puternică și pasionată și un produs uimitor. Sunt entuziasmată de toate posibilitățile de creștere pe care le avem la dispoziție. Avem talentul, potențialul și devotamentul pentru a livra produse și soluții îmbunătățite, de ultimă oră”, afirmă Fernanda Weiden, noul CTO al VTEX.

Despre VTEX

VTEX (NYSE: VTEX) furnizează o platformă enterprise de comerț digital. Platforma noastră le permite clienților noștri să își implementeze strategia de comerț, inclusiv construirea magazinelor online, integrarea și gestionarea comenzilor pe mai multe canale și crearea unui marketplace. VTEX a fost înființată în Brazilia, iar acum se extinde la nivel global, fiind lider în accelerarea transformării comerțului digital din America Latină. Platforma VTEX este concepută în conformitate cu standarde și funcționalități de tip enterprise-level, peste 2000 de clienți cu peste 2500 de magazine active în 32 de țări având încredere în noi pentru a-i conecta cu clienții lor*.

*Date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2020

Contact:
Anisoara Munteanu - [email protected]

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected]rpres.ro.