Ce costuri influenţează preţul final al termopanelor moderne?

Montarea unor termopane de calitate este primul pas spre o locuinţă mai bine izolată termic şi fonic şi spre confort sporit în orice anotimp. Preţurile termopanelor pot să difere foarte mult în funcţie de firma care produce tâmplăria şi de accesoriile dorite, de geamurile şi tratamentele aplicate acestora. Luarea unei decizii în privinţa termopanelor se va putea face doar după ce este cunoscut preţul estimativ al lucrării.

Preţul pentru termopane, indiferent de tâmplăria pvc, se va putea estima mai uşor cu ajutorul unui calculator on-line. Calculatorul on-line este un instrument foarte util care permite oricărui client să calculeze preţul de bază şi cel redus pentru termopane Bucuresti din doar câteva click-uri. Se introduc detalii tehnice simple, înălţime şi lăţime, se aleg alte detalii ceva mai complicate din cele presetate, număr de camere, canaturi, tipuri de uşi termopan sau de ferestre termopan, culoare, tipuri de închideri uşi, pofile pvc (termopane Rehau, Gealan sau termopane Salamander) şi deschideri ferestre şi la final se generează preţurile. Acestea vor include transport, măsurători şi montaj pentru Bucureşti de cele mai multe ori şi nu au TVA.

Rezultatele calculelor rapide sunt orientative de fiecare dată, preţurile finale vor fi influenţate şi de distanţa până la locul de lucru. De pildă, dacă există lucrări la 100-200 km de Bucureşti preţurile vor creşte pentru că se vor efectua deplasări pentru măsurători şi pentru montaj. În Bucuresti preţurile pot fi sensibil mai mici dacă adresele sunt apropiate de sediul firmei.

Orice preţ pentru  va fi influenţat şi de dimensiunile ferestrelor, de tipul lor, dacă au deschideri duble sau simple, de marcă profilului de tamplarie pvc, brandurile cu vechie şi foarte populare vor costa mai mult, de tipul profilului de tâmplărie pvc. Culoarea şi feroneria profilului pvc, dar şi numărul de foi de sticlă şi tipul acestora, gazul folosit la geamuri termopan, sticla termoizolantă, toate vor ridica preţul final regăsit pe factura emisă de firmă. De asemenea serviciile de reparatii termopane Bucuresti depind dacă firma de reparatii termopane este din Bucuresti sau nu.

Accesoriile adăugate, oricare ar fi ele, de la glafuri şi rulori exterioare la jaluzele exterioare sau interioare şi plase împotriva insectelor (denumite simplu plase tantari), vor determina o creştere considerabilă a preţurilor, montajul lor şi producerea lor se va lua în calcul. Pentru aflarea prețurilor rulourilor exterioare este indicat să utilizați un calculator de pret rulouri exterioare. Pentru reparatii termopane este foarte dificil de aflat un pret prin intermediul unul calculator de preturi.

Cu cât este mai mare distanţa până la client, cu atât cresc şi preţurile, intervin timpi suplimentari pentru echipă şi consum mai mare de benzină. Se va plăti pentru demontarea ferestrelor şi uşilor vechi, pentru măsurători şi crearea ofertei produsului personalizat, pentru montajul efectiv.

Aşadar, preţurile termopanelor pot fi estimate prin intermediul aplicațiilor de tip calculatoare de preturi termopane, pentru o mai bună orientare şi stabilire a unui buget pentru schimbarea sau montarea termopanelor pentru locuinţe,fie că dorim termopane ieftine sau nu. Calculul preţurilor finale va ţine cont de fiecare dată de toate criteriile amintite anterior şi va fi determinat doar după o analiză atentă a tuturor operaţiunilor de efectuat şi a distanţelor de parcurs, după analiza tipului de montaj necesar şi a complexităţii lucrării solicitate. Preturile geamurilor termopan pot fi ieftine în Bucuresti dacă firma de montaj și clientul sunt din Bucuresti sau vor fi cu atât mai mari în az contrar sau dacă vor exista mai multe cerinţe din partea clienţilor şi comenzile vor cuprinde şi componente, elemente de montaj mai deosebite, care necesită mai mult timp şi mai mult efort depus pentru montare şi realizare.

Sandu Ene
0723.33.06.66