Gazonul artificial este aproape la fel din punct de vedere vizual in raport cu iarba naturala, oferindu-ti o placere estetica pe tot parcursul anului. Nu trebuie sa fie tuns sau udat, nu trebuie sa-ti faci griji ca iarba se subtiaza sau se ingalbeneste pe timp cald sau rece.

Ce suprafete se pot acoperi cu gazon artificial

Este o idee excelenta sa se acopere cu iarba artificiala terenurile de forbal, tenis, terenurile multisport (fotbal+tenis, fotbal+volei, fotbal+baschet, etc.), dar si alte suprafete decortive cum sunt gradini, terase, curti si spatii de joaca pentru copii.

Avantajul major al unui gazon sintetic este ca nu provoaca murdarii, nu are nevoie de ingrijiri delicate si nici nu se uzeaza prea repede.

Materialele folosite (gazon, adeziv, banda adeziva, nisip cuartos, granule de cauciuc) sunt de cea mai buna calitate; iarba de gazon artificial este fabricata dintr-un material sintetic de calitate (polietilena), care are rezistenta si durabilitate superioara. Cand te gandesti la o amenajare gazon artificial, te gandesti la comoditate, siguranta si aspect estetic frumos tot anul imprejur.

Gazonul artificial este sigur pentru animale de companie si copii. Ideal pentru toate proiectele de interior si de exterior, se monteaza cu usurinta pe aproape orice suprafata.

In comparatie cu gazonul natural, nu exista costuri de intretinere, deoarece iarba artificiala in timpul iernii nu se uzeaza ca iarba naturala. La gazonul artificial nu exista sol, deci nu exista murdarie. Iar cel mai important motiv pentru utilizarea gazonului artificial in terenurile de sport este siguranta.

Ingrijirea gazonului artificial

Atunci cand ploua puternic, pot aparea inundatii sau revarsari. La instalarea gazonului artificial, canalele de drenaj trebuie construite profesional. In caz contrar, dupa o ploaie abundenta terenul de gazon artificial poate fi deteriorat si poate forma balti de apa.

La zapada si inghet gazonul are mai putin de suferit decat iarba obisnuita. Iarba naturala ingheata si se sparge cand ninge, pe cand suprafetele artificiale de gazon nu se sparg si nu se uzeaza.

Dar exista un punct de care trebuie sa fii constient. Cand se instaleaza inghetul, iarba artificiala devine alunecoasa si ar trebui sa fii foarte atent sa nu aluneci pe ea.

Intretinerea gazonului iarna nu necesita nicio operatiune speciala, gazonul artificial se va curata de zapada si se va efectua perierea lui obisnuita.

Sfat:

Pentru ca durata de viata a gazonului artificial sa fie cat mai lunga, este importanta respectarea urmatoarelor reguli: nu tranzita cu vehicule sau masini foarte grele pe iarba; nu lasa pentru mult timp materiale grele pe gazonul sintetic si nu arunca tigari aprinse, produse inflamabile sau alte deseuri.

Ai grija de gazonul tau si bucura-te de verdeata si uniformitatea lui cat mi mult timp!

Date de contact:
contact@gazonsportiv.ro