Startul oficial al Jocurilor Olimpice se dă pe 23 iulie, iar la Tokyo se află peste 11 mii de sportivi care vor lupta pentru supremație până pe 8 august. România vine după un parcurs slab la Jocurile de la Rio 2016, astfel că Olimpiada din Tokyo reprezintă prilejul ideal să ne luăm revanșa.

Suntem prezenți în Japonia cu 101 sportivi, iar printre cei cu cele mai mari șanse la medalii se află Ana Maria Popescu, David Popovici, Marian Drăgulescu și Larisa Iordache, dar și echipajele de canotaj.

Iar pentru o imagine de ansamblu cât mai corectă asupra șanselor la medalii am aruncat o privire la cotele caselor de pariuri pe Olimpiadă.

Șanse mari pentru Ana Maria Popescu la aur

Sportiva cu cele mai mari șanse să aducă aurul olimpic pentru România este Ana Maria Popescu. Spadasina noastră a impresionat în ultimii ani prin evoluțiile la competițiile internaționale. De asemenea, ea are amintiri plăcute de la Jocurile Olimpice, unde are un argint, dar și un aur la Rio 2016 în proba pe echipe.

Palmaresul Anei vorbește de la sine, având în palmares două medalii de aur la Campionatul Mondial și șapte la Campionatul European. În aceste condiții, Unibet îi oferă cota 3.25 să câștige aurul la Tokyo. Următoarele favorite sunt chinezoaica Yiven Sun (cota 7.00) și brazilianca Nathalie Moellhausen (cota 7.50).

David Popovici speră să continue parcursul excelent

Așteptări sunt și din partea tânărului înotător David Popovici. Acesta este în plină ascensiune, după ce, la Campionatele Europene de la Roma destinate juniorilor, a câștigat trei medalii de aur și timpii săi au fost în grafic pentru medalii chiar și în proba seniorilor.

În aceste condiții, Unibet îi acordă șansa a patra să câștige medalia de aur în proba de 100 de metri liber, cu o cotă de 4.50. Totodată, David este al patrulea favorit și la 200 de metri liber, cu cota 6.00. Fără doar și poate, entuziasmul său și maturitatea de care dă dovadă la doar 16 ani reprezintă elemente cheie ce îl pot ajuta pe David să câștige o medalie olimpică.

Și la canotaj avem șanse la medalii

Aproape jumătate din delegația României de la Jocurile Olimpice este formată din canotori. Acest sport are o tradiție bogată în olimpismul românesc și ne-a adus zeci de medalii în total.

La Tokyo, cele mai bune șanse le avem în proba de dublu rame feminin, conform cotelor de pe Unibet. Aici suntem reprezentați de Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioanele europene din 2020 și 2021. Ele au cota 2.50 și sunt depășite doar de Brooke Donoghue și Hanna Osborne, care au cota 1.80.

Sperăm să obținem o medalie și în proba de 8+1 feminin, unde echipajul nostru a avut tot timpul evoluții la un nivel ridicat. Avem deja trei medalii de aur câștigate în această probă, iar la Rio 2016 am obținut un bronz. Și de această dată echipajul nostru poate avea o evoluție frumoasă. E cotat cu șansa a șasea să câștige aurul, având cota 26.00 și 3.50 pentru o clasare pe podium.

Echipa lui Rădoi e prezentă la Tokyo

România este prezentă cu echipa de fotbal pentru a patra oară în istorie. Până acum nu am reușit rezultate notabile, dar avem speranțe din partea echipei lui Mirel Rădoi.

"Tricolorii" s-au calificat la Jocurile Olimpice după semifinala de la EURO U 21 din 2019, iar acum sunt repartizați în Grupa B, cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Echipa noastră are șansa a doua să câștige grupa, cota oferită de Unibet fiind 3.75. Favorită este Coreea de Sud, cu cota 2.00. În ce privește câștigarea medaliei de aur, echipa noastră este cotată cu șansa a zecea. Cota este 31.00, în timp ce favorită este Spania (cota 3.00), urmată de Brazilia (cota 4.50) și Franța (cota 7.00).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Tipzor Media SRL