In aceasta epoca moderna, oamenii sunt mai preocupati ca niciodata de sanatatea animalelor lor de companie. Acordam atentie ingredientelor, cumparam doar gustari de calitate si cautam in permanenta noi modalitati de a imbunatati dieta cainilor nostri si stilul lor de viata. Una dintre cele mai comune modalitati de a face acest lucru este prin adaugarea de suplimente nutritive si vitamine in dieta cainelui. Dar, asa cum acordam o atentie deosebita alimentelor pe care le achizitionam pentru caini, trebuie sa luam cele mai bune decizii si in ceea ce priveste suplimentele.

Medicii veterinari si expertii in alimentatia cainilor ne pot ajuta sa facem cele mai bune alegeri. Ei stiu ce sunt suplimentele, cand sunt necesare si cum se aleg in functie de etapa de viata a cainelui, starea lui de sanatate si anumite afectiuni. Iata tot ce trebuie sa stii despre suplimentele pentru caini:

Ce sunt suplimentele?

Un supliment nutritiv pentru caini este o forma concentrata a unui ingredient adaugat la dieta unui animal de companie pentru a stimula nutritia si pentru a imbunatati starea de sanatate. Suplimentele ofera ingrediente esentiale care sunt adesea greu de gasit in dieta cainelui tau. Este posibil sa nu fie necesare pentru fiecare caine, dar pentru unii caini, aceste suplimente pot ajuta cu adevarat la imbunatatirea calitatii vietii. Cele mai multe suplimente nutritive pentru caini sunt adesea folosite pentru:

• Articulatii si mobilitate
  • Sistemul digestiv si imunitate
  • Piele si blana
  • Ameliorarea alergiilor
  • Sanatatea inimii
  • Probleme de comportament

Ce beneficii aduc suplimentele nutritive?

Animalele de companie au nevoie de vitamine si compusi organici esentiali pentru o nutritie echilibrata si o dezvoltare sanatoasa. Vitaminele nu sunt sintetizate in mod natural de catre organism, astfel incat animalele (si oamenii) trebuie sa consume alimente care le furnizeaza. Sa luam in considerare vitamina C: oamenii au nevoie de ea pentru a supravietui, dar corpurile noastre nu o produc. Asadar, mancam fructe si legume si poate adaugam cateva suplimente, pentru a ne asigura ca obtinem cantitatea potrivita.

Cainii au necesitati specifice de vitamine, care pot include:

• Vitamina B1 (tiamina) pentru metabolismul carbohidratilor si activarea canalelor ionice in tesutul neural
  • Riboflavina si niacina (cunoscute si sub numele de vitaminele B2 si, respectiv, B3) pentru functiile enzimelor
  • Vitamina B6 pentru generarea de glucoza, pentru sustinerea functiei sistemului nervos si reglarea hormonilor
  • Acid folic pentru metabolism si sinteza proteinelor
  • Vitamina D sustine sanatatea oaselor si a dintilor, mentinand in acelasi timp echilibrul chimic al cainelui.

Cainii care sufera de anumite afectiuni sau sunt expusi riscului de a dezvolta anumite probleme de sanatate, pot beneficia de unele tipuri de suplimente nutritive. L-triptofanul si alfa-casozepina pot ajuta blanosii sa gestioneze stresul si anxietatea si acizii grasi Omega-3 reduc inflamatia, ceea ce este util in gestionarea multor afectiuni diferite, inclusiv osteoartrita si alergiile cutanate. De asemenea, antioxidantii precum vitamina E si beta carotenul pot fi de ajutor in sustinerea sistemului imunitar si prevenirea imbatranirii premature.

Complete Web Solutions S.R.L.