PRIAevents organizează, conferința Pria Environment LIVE în 27 noiembrie 2020 de la ora 12.30, abordând cele mai importante teme legate de mediu.

Dl. Radu MERICA – Director General, RER a acceptat invitația noastră de fi lector în cadrul evenimentului.

Participanții pot urmări evenimentul LIVE accesând link-ul https://bit.ly/335zA7w sau LIVE pe Facebook PRIAevents aici: https://www.facebook.com/priaevents.ro .

Partenerii Principali ai evenimentului sunt FEPRARER GROUP și RETIM, iar Partenerii sunt Green Group  și FPSC.

Astfel, PRIAevents oferă mediului de business din România ocazia de a continua dezbaterile pe teme importante pentru business-ul fiecăruia, iar temele acestei ediții vor fi:

Green Deal Romania

Cine va fi coordonatorul principal al Green Deal în România? Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt industriile care pot beneficia? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

Digitalizarea companiilor de mediu și transparența

De ce este importantă digitalizarea in sectorul de mediu? Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face  transparentizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acest lucru? Cum pot fi accesate?

Colectarea deșeurilor voluminoase

După ce în cadrul ediției trecute am pus în discuție, în premieră, despre colectarea separată a sticlei în România și au aparut deja rezultate: mai multe primării au faacilitat acest lucru, punem în discuție în cadrul acestei ediții colectarea deșeurilor mari. Ce sistem propun primăriile? Dar companiile de salubrizare și cele de reciclare?

Deseurile din construcții

Se simte nevoia unui management mai bun al deșeurilor care provin din construcții în România.

Cum pot fi acestea colectate separat: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); rigips; deșeuri industriale?  Care ar trebui sa fie rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management eficient al acestor tipuri de deșeuri? Care este responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor?

Reglementări în domeniul fiscal privind Fondul pentru Mediu

Rolul consultanților privind aplicarea și respectarea cu strictețe a reglementărilor privind Fondul pentru Mediu și aplicarea taxelor de mediu si poluare.

Studii despre reciclare. Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată sistemul pay as you throw astăzi?

Sistemul de garanție-depozit pentru PET-uri, sticle și doze de aluminiu care ar trebui sa fie introdus pana la finele acestui an. Care va fi cuantumul garanției?

Lectorii  pe care îi avem în vedere sunt:

Mircea FECHET – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Bogdan CHIRIȚOIU – Președinte Consiliul Concurenței / Membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER)

Ionuț GEORGESCU – Director General, FEPRA

Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Constantin DAMOV – Președinte, Green Group

Irina FORGO Director, Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 27 noiembrie 2020 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Environment din 27 noiembrie 2020 şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro

Pentru înscrieri, vă rugăm completati: https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/.