COD PORTOCALIU: 09-08-2020 ora 14 Intre 14:25 si 15:30 se va semnala averse torențiale ce vor cumula 35-40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și posibil medii in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 09-08-2020 ora 14 Intre 14:00 si 15:30 se va semnala local vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 09-08-2020 ora 14 Intre 14:00 si 16:00 se va semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 55...60 km/h in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău; COD GALBEN: 09-08-2020 ora 14 Intre 14:00 si 15:30 se va semnala local vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 09-08-2020 ora 14 Intre 14:00 si 15:00 se va semnala vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni mici in Județul Arad, Județul Hunedoara;

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 13 – 17 iulie 2020, ECOTIC, Primăria Orașului Siret și Servicii Comunale S.A. Siret îndeamnă locuitorii orașului Siret să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri între 10 și 35 de kg cumulate să primească un tichet cadou de 10 RON, iar pentru DEEE predate de peste 35 kg cumulate să primească un tichet cadou de 20 RON.

Aceștia sunt invitați să aducă deșeurile electrice și electronice la punctul de colectare din parcarea Casei de Cultură, de luni până vineri între 8:00 și 16:00.

Locuitorii orașului Siret beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numerele de telefon 0732 430 140 sau 0734 117 880. Colectarea de la domiciliu se va face pe 17 iulie, respectând cerințele sanitare și de siguranță.

„Împreună cu Primăria, incercăm să sensibilizăm locuitorii orașului Siret asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice” declara Florin Catz, Coordonator regional Est.

„Orașe Curate” Siret face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro