22.09.2022

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii are prima filială regională, Filiala Litoral-Delta Dunării

Astăzi la Constanţa, cinci patronate HORECA din zona litoralului Marii Negre si Delta Dunării au înfiinţat prima filială a Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FPIOR), filiala Litoral Delta Dunării. FPIOR devine, astfel, prima Federaţie din turismul românesc care îşi constituie o Filială teritorială, prin care se unesc, într-o voce comună, patronatele dintr-o
destinaţie turistică regională.

Prezenţi la conferinţa de presă comună, astăzi la Mamaia, reprezentanţii Patronatelor RESTO Constanţa (iniţiatori), Eforia Turistică, Costinesti", Mamaia Nord- Năvodari şi Patronatul Tulcea-Delta Dunării au făcut bilanţul Sezonului Litoral 2022, au transmis localizate din fiecare staţiune şi au anunţat şi faptul că şi-au unit forţele în FPIOR, la nivel naţional, pentru ca, împreună, să pună pe masa Guvernului o Strategie de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Costier la Marea Neagră, cu susţinerea întregii Federaţii.

"Am lucrat, în ultimele luni, la un obiectiv esenţial pe care mi l-am propus, de mulţi ani - unirea Patronatelor de pe Litoral şi din Deltă, într-o voce comună şi coerentă, care să lupte împotriva indiferenţei administraţiilor centrale şi locale faţă de nevoile şi problemele Industriei Ospitalităţii pe Litoral şi, în general din România", a menţionat Corina Martin, preşedinte de onoare
RESTO Constanţa şi Secretar General FPIOR.

"Nu este o întâmplare faptul că am reuşit să ajungem, astăzi aici - după o vară extrem de grea, în care litoralul românesc a avut mult de pierdut, pe fondul lipsei totale de promovare şi al absenţei oricărei strategii. Unitatea operatorilor din această industrie în faţa problemelor comune pe care le avem, munca într-o singură echipă, pentru o strategie de dezvoltare şi
promovare care ne lipseşte, de foarte mulţi ani -sunt obiective esenţiale, acum, când facem împreună un bilanţ negativ al unui sezon extrem de dificil în acest an, pe Litoral. Autorităţile vor avea de astăzi un partener mult mai puternic de dialog, pentru că ne-am unit forţele", a continuat doamna Martin.

Valentin Şoneriu, preşedinte Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), prezent astăzi la Mamaia pentru a le ura bun venit noilor patronate în federaţie dar şi pentru a marca acest eveniment important a adăugat: "În acest moment, la Constanţa s-a creat o voce patronală puternică, organizată în jurul unei destinaţii regionale cu mult potenţial ce avea nevoie de o singură voce, zona Litoral-Delta Dunării, şi suntem bucuroşi că această reunire se face în cadrul federaţiei noastre. Dovedim încă o dată că suntem o structură federativă cu viziune, care nu doar apără interesele industriei turismului şi ospitalităţii la nivel central, dar se asigură că la nivel local, patronatele membre sunt sau devin cele mai puternice versiuni ale lor. Planificăm să înfiinţăm şi alte filiale teritoriale în federaţie, în regiunile istorice mari, unde interesele operatorilor economici sunt comune, în jurul unor destinaţii regionale, pentru că unitatea ne va ajuta să ne consolidăm şi să ne apărăm mult mai bine interesele şi să oferim
servicii cât mai bune în ospitalitatea din România".

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalităţîi din toată ţara. FPIOR este dedicată creării unei comunităţi de profesionişti care să găsească şi să implementeze cele mai bune soluţii pentru industria ospitalităţii, nu doar apărându-i interesele în discuţiile cu autorităţile dar şi creând noi oportunităţi şi platforme pentru că jucătorii din industrie să fie mai eficienţi şi să ofere produse şi servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final.

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt patronatele locale HORETIM Timişoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală Horeca Argeş, Asociaţia Ospitalităţii Bihor, HoreCa'N Maramu (Maramureş), Asociaţia HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor
Braşoveni.

Website: Fpior.org