Campanie de sterilizări gratuite pentru câinii şi pisicile de rasă comună din Murfatlar, derulată de Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International şi Primăria Murfatlar

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International şi cu sprijinul Primăriei Murfatlar, vor derula o campanie de sterilizări gratuite pentru animalele de rasă comună din Murfatlar, în perioada 27 iunie - 01 iulie.

Sterilizarea în masă reprezintă abordarea cea mai responsabilă, cea mai umană şi sustenabilă a problemei înmulţirii necontrolate şi a suprapopulaţiei câinilor şi pisicilor de rasă comună.

Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, nerespectarea prevederilor legale atrăgând amenzi cu sume cuprinse între 5 000 şi 10 000 Lei.

"Soluţia sterilizării animalelor de companie este singura cu adevărat umană şi sustenabilă. Mai mult, sterilizarea câinilor de rasă comună este o obligaţie legală. Echipa noastră este doar pentru o săptămână în Murfatlar. Rugăm cetăţenii să sprijine demersul nostru şi al autorităţilor şi să îşi sterilizeze animalele de companie de rasă comună, evitând, în acest fel, amenda şi creşterea numărului de animale fără stăpân de pe străzi." - Anca Tomescu, Preşedinte, Animal Society.

"Înmulţirea câinilor de rasă comună este o problemă cu care oraşul nostru se confruntă de foarte mult timp. Considerăm că această campanie de sterilizare este una din cele mai bune modalităţi de a reduce numărul animalelor de pe străzi. Apelez la locuitorii localităţii să sprijine demersul nostru şi să profite de această oportunitate atât pentru bunăstarea animalului lor cât şi a comunităţii în care trăiesc, îndeplinind astfel şi o obligaţie legală."

Pe durata campaniei, echipa de medici veterinari ai Animal Society va fi localizată în strada Nicolae Titulescu nr. 21 A iar cei interesaţi pot face programări începând de astăzi, printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630.

Mai multe despre Animal Society
www.animal-society.org / https://www.facebook.com/animalsocietydfp/

Asociaţia Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecţiei animalelor de peste două decenii. Animal Society stabileşte parteneriate cu autorităţile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman şi sustenabil de gestionare a populaţiei de câini şi pisici, desfăşurând campanii de sterilizare a câinilor şi pisicilor, precum şi intervenţii asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalităţile cu privire la animalele fără stăpân şi sunt realizate cu ajutorul unor foşti câini fără stăpân, care sunt implicaţi şi în activităţi de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale şi al vârstnicilor instituţionalizaţi.