Precizări de presă privind reacţia MAE român la declaraţiile recente ale lui D. Medvedev

Declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obişnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât şi după agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Reacţia menţionată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

Această decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Relaţii cu Mass-media