Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

11 MĂSURI PREVENTIVE DISPUSE DE POLIŢIŞTI ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Toleranţă ZERO şi FERMITATE în aplicarea legii

Doar în cursul zilei de ieri, 22.06.2022, poliţiştii suceveni au dispus 11 măsuri preventive - reţinerea sau arestarea preventivă a unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.

Măsurile ferme au fost dispuse pentru săvârşirea unor fapte de violenţă, tâlhării, infracţiuni contra patrimoniului, la regimul rutier, dar şi pentru fapte de violenţă în familie.

Gestionarea situaţiei operative a impus un ritm accelerat de lucru pentru poliţiştii judiciarişti şi o intensificare a acţiunilor de prevenire şi combatere.

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Drept dovadă, exemplificăm cu prezentarea unor astfel de cazuri în care poliţiştii au acţionat ferm, cu profesionalism şi au dispus măsuri procesuale conform competenţelor:

Şase persoane reţinute pentru fapte de tâlhărie

* La data de 29.05.2022, ora 17.42, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie de 83 de ani despre faptul că o persoană i-a sustras borseta în timp ce mergea pe stradă.
S-a constituit echipa operativă complexă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Rădăuţi, care a efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală, stabilind că la data de 22.06.2022, în jurul orei 17.35, persoana vătămată în vârstă de 83 de ani, s-a deplasat pe raza municipiului Rădăuţi, iar la un momemt dat aflându-se pe o stradă din localitate a simţit cum din spate o persoană, a prins borseta pe care o avea agăţată de mâna dreaptă şi a smuls-o, după care a fugit.
În interiorul borsetei femeia avea un portofel, cheile de la locuinţă şi suma de aproximativ 400 lei.
Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârşirea infracţiunii este un tânăr de 16 ani din localitate.
Acesta a fost identificat şi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penalepentru săvârşirea infracţiunii de "tâlhărie", prev. Şi ped. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal.
Prin ordonanţa din data de 23.06.2022, s-a dispus reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, cu privire la infracţiunea de "tâlhărie", prev. Şi ped. de art. 233 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal cauza urmând a fi soluţionată procedural de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Rădăuţi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

* La data de 22.06.2022, în jurul orei 03.45, o persoană necunoscută, a pătruns într-o sală de jocuri din municipiul Fălticeni, unde a împins-o şi a deposedat-o pe gestionară de o borsetă, în care se afla suma de 2160 de lei, rezultată din încasări. Ulterior autorul a fugit într-o direcţie necunoscută.
În cauză au fost efectuate cercetarea la faţa locului, s-a procedat la identificarea şi audierea de martori, conducere în teren, percheziţii corporale, activităţi care au condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 24 ani, din municipiul Fălticeni.
Pe parcursul cercetărilor, acesta a fost depistat de către poliţişti şi condus la sediu poliţiei pentru cercetări. În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de acesta pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev de art. 233, 234, Cod Penal, fiind totodată recuperat şi o bună parte din prejudiciu, respectiv 1870 lei.
După administrarea probatoriului în cauză, la data de 22.06.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul de 24 de ani, totodată faţă de acesta fiind dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Fălticeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. c şi d C.pen.

* La data de 21.06.2022, ora 03:25, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie de 21 ani domiciliată în oraş Pantelimon, jud. Ilfov cu privire la faptul că în jurul orelor 02.45 a fost agresată şi i-au fost sustrase bunuri personale din garsonieră unde stătea cu chirie din data de 20.06.2022 în municipiul Suceava.
În urma activităţilor de investigaţii şi cercetare penală efectuate de către lucrătorii Poliţiei municipiului Suceava-Biroul Investigaţii Criminale Suceava s-a procedat la efectuarea unor activităţi investigative specifice, stabilindu-se că la data de 21.06.2022, în jurul orei 02:45, patru persoane (2 femei şi 2 bărbaţi) pe care partea vătămată le cunoştea au pătruns în garsoniera, izbucnind un conflict.
Din cercetări s-a stabilit că cele patru persoane sunt doi bărbaţi cu vârste de 31 ani şi 19 ani şi două femei cu vârste de 20 şi 19 ani.

* La data de 22.06.2022 persoana vătămată a fost prezentată la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava stabilindu-se că prezintă echimoze ce pot necesita 3 zile de îngrijiri medicale.
În cauză au fost recuperate bunurile sustrase şi predate persoanei vătămate.
Faţă de cei patru suspecţi a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

* La data de 22.06.2022 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava a admis cererea formulată de procurorul care supraveghează urmărirea penală, fapt pentru care faţă de cei patru inculpaţi a fost luată măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. Şi ped. de art. 233, 234, alin. 1, lit. a, d şi f din Codul penal.

* * *

Fapte de violenţă în familie

La data de 22.06.2022, ora 22.30, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din comuna Panaci, sat. Coverca, judeţul Suceava cu privire la o agresiune în familie.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat că în cursul zilei de 22.06.2022, în jurul orei 22.20, între femeie şi concubinul acesteia, care locuiesc în aceeaşi curte dar în imobile diferite, a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului excesiv de alcool, moment în care bărbatul a lovit-o pe femeie în zona abdominală, fiind transportată cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Vatra Dornei la spitalul municipal pentru investigaţii suplimentare şi acordarea de îngrijiri medicale, fără a rămâne internată.

Persoana vătămată şi-a rezervat dreptul să se adreseze instanţei de judecată pentru emiterea unui ordin de protecţie.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de" Violenţa în familie", faptă prev. Şi ped. de art. 199, alin. (1) din Codul penal raportat la art. 193, alin. (1) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Postului de Poliţie Panaci.

După administrarea probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea agresorului pentru o durată de până la 24 de ore. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

* * *

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii au continuat cercetările şi în dosarul penal privind o tamponare din data de 16.06.2022, ora 0838, de pe str. Calea Unirii, mun. Suceava, când unul dintre conducătorii auto era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,49 mg/ l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou"Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În urma cercetărilor efectuate, faţă de şoferul cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prevăzută şi pedepsită de art 336 alin. (1) din Codul Penal, s-a dispus prin ordonanţă reţinerea pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Suceava. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenţionăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de libertate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.