Cea mai modernă şcoală din ţară, gândită şi construită de primarul PSD Nicolae Lazăr

Prima şcoală inteligentă construită într-o comunitate vulnerabilă din România va fi inaugurată la sfârşitul lunii martie, în satul Valchid din comuna Hoghilag.
Vechea clădire a şcolii, construită în urmă cu 130 de ani, a fost transformată într-un edificiu ultramodern, dotat cu echipamente de ultimă generaţie: table inteligente în fiecare clasă, laptop-uri pentru fiecare elev şi profesor, sisteme de control al iluminatului inteligent şi al temperaturii, sistem de sonorizare, senzori de prezenţă, senzori care măsoară emisiile de dioxid de carbon, senzori de incendiu, senzori de inundaţii, sisteme de supraveghere şi mobilier şcolar ergonomic.
Prin mansardare şi construirea unui nou corp de clădire, suprafaţa totală a şcolii a fost extinsă la 656 de metri pătraţi. Nu doar imobilul a fost cuprins în proiectul de modernizare, ci şi curtea şcolii, care va deveni o oază de joacă şi recreere pentru copii.

Totul a fost posibil datorită primarului PSD al comunei Hoghilag, Nicolae Lazăr, care a reuşit să obţină fonduri pentru acest proiect ambiţios. Investiţia s-a ridicat la 800.000 de euro, bani proveniţi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Bugetul Local şi de la SNGN Romgaz SA.

"Am construit această şcoală inteligentă şi foarte prietenoasă cu copiii şi profesorii în satul Valchid pentru că aici avem o comunitate vulnerabilă, a cărei unică şansă de dezvoltare este educaţia. Consider că este datoria autorităţilor locale să faciliteze accesul la educaţie pentru toţi copiii, iar pentru cei din Valchid este importantă motivaţia. Vrem ca elevii să vină la şcoală cu plăcere şi să-şi dorească să înveţe. Educaţia e singura lor şansă de a reuşi în viaţă", explică primarul social-democrat Nicolae Lazăr.

Planurile primarului PSD pentru susţinerea elevilor din Valchid nu se opresc aici. Are două proiecte pentru after school, unul împreună cu Asociaţia Fortunatis, iar celălalt derulat de Primăria Hoghilag, cu finanţare din fonduri norvegiene, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Primarii PSD pun OAMENII ÎNAINTE DE TOATE!

Biroul de Presă al PSD Sibiu