Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Roadhill Automotive SRL a unor activităţi ale Colina Motors SRL

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Roadhill Automotive SRL intenţionează să preia activitatea de comercializare cu amănuntul de autoturisme şi autoutilitare uşoare şi linia de service pentru autoturisme şi autoutilitare operate, în prezent, de Colina Motors SRL.

Roadhill Automotive SRL comercializează cu amănuntul autoturisme şi autoutilitare uşoare (sub 3,5 tone) marca Ford, deţine şi operează o linie de service multi-marcă pentru autoturisme şi autoutilitare uşoare în zona Bucureşti-Ilfov şi comercializează autoturisme şi autoutilitare uşoare second-hand. Grupul Semha, din care face parte Roadhill, deţine în România mai multe societăţi, ce activează în domenii de activitate variante, cum ar fi: Aviroms Rent-a-car SRL (închiriere autovehicule), Metropolitan Leasing SRL, Metro Imobiliare Development SRL, Total Asset Management SRL, BR Assets Development SRL (închiriere imobile), Massiv Forest Products SRL (producerea şi comercializarea produselor din lemn), A.J. Realty International Development SRL (producerea si comercializarea cerealelor).
Colina Motors SRL este dealer autorizat în România pentru mărcile Ford şi Hyundai şi deţine o unitate service în zona Bucureşti-Ilfov.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa [email protected] sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Ianuarie 2022