Participarea Autorităţii Electorale Permanente la webinarul "Rolul actual şi viitor al partidelor politice în ţările europene", organizat de Fundaţia Internaţională pentru Sisteme Electorale

Şeful Departamentului cooperare internaţională, domnul Sorin-Gabriel Lazăr şi şeful Departamentului coordonarea organismelor electorale, domnul Mircea Preoţescu, participă astăzi, 27 ianuarie 2022, la webinarul cu tema Rolul actual şi viitor al partidelor politice în ţările europene, organizat de Fundaţia Internaţională pentru Sisteme Electorale (IFES) cu sprijinul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Evenimentul are ca obiectiv analiza rolului partidelor politice în procesele electorale din ţările europene şi a impactului acestora asupra consolidării democraţiilor. Webinarul este organizat în contextul tendinţelor recente de diminuare a încrederii populaţiei în partidele politice şi de reducere a numărului de membri activi.

Conferinţa online reuneşte reprezentanţi ai organismelor de management electoral, membri ai partidelor politice, experţi în domeniul finanţării partidelor politice şi reprezentanţi din partea organizaţiilor internaţionale cu responsabilităţi în domeniul alegerilor.

Direcţia comunicare