Preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul", gl.(r) Gabriel Oprea îşi exprima convingerea că Nicolae Ciucă este cel mai potrivit prim-ministru pe care îl poate avea Romania, în aceasta perioada de criza. "Nicolae Ciucă este cel mai potrivit premier pentru Romania astăzi, când traversăm această perioadă de criză. Este bine că acum primul-ministru este un militar. Sunt convins că pentru militari şi pentru toţi cei din domeniul de securitate naţională, cea mai buna varianta de şef al Executivului este un om provenit din Armata, în contextul frământărilor politice actuale.

Îl cunosc de multă vreme, este un militar adevărat, cu o pregătire excelenţa şi o experienţă profesionala pe măsură. Că ministru al apărării, apoi că vicepremier pentru securitate naţională, dar şi că preşedinte al UMPMV, l-am susţinut la conducerea forţelor terestre, a statului major general, i-am acordat sprijinul Asociaţiei noastre, pentru funcţia de premier, inclusiv public, în momente dificile pentru acesta, din punct de vedere politic şi profesional.

Îl susţinem în continuare şi avem încredere în domnia-să, că un om pe care îl cunoaştem vertical şi drept, precum şi că militar.

Cred că dacă primul-ministru nu era un militar, pensiile militare ar fi fost grav afectate. Am convingerea că generalul Ciucă se vă bate pentru drepturile celor din rândul cărora provine şi se vă bate pentru că Romania să depăşească aceasta criza cu bine.

Îmi asum aceste declaraţii şi sunt convins că generalul Ciucă nu-şi vă dezamăgi colegii militari, poliţişti sau din alte structuri de securitate naţională şi nu-şi vă dezamăgi poporul.

Îi îndemn pe toţi cei care poarta sau au purtat haina militara să fie alaturi de premierul Ciucă, să-i acorde votul de încredere şi sunt sigur că generalul vă dovedi că este cel mai bun pentru aceasta funcţie.

Gl.(r) Gabriel Oprea
Preşedintele UMPMV"