Atenţie şoferi! Cod galben şi portocaliu de vânt!
14.01.2022

Având în vedere faptul că pentru perioada 14 ianuarie- 15 ianuarie, au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali (în intervalul orar 10:00 - 20:00) şi unul portocaliu ((în intervalul orar 10:00 -10.00) de vânt puternic în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, facem apel la conducătorii auto să evite segmentele de drum afectate din aceste zone.

Pentru conducătorii auto care, din diverse motive, sunt nevoiţi să tranziteze aceste zone din arcul carpatic le reamintim că dacă va fi nevoie din motive de siguranţă vom închide drumurile afectate.

Precizăm că în acest moment nu există restricţii pe reţeaua rutieră aflată în administraţia CNAIR.

În intervalul codului galben, vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăşi 90-110 km/h, viscolind zăpada depusă.

În acelaşi timp, în cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse 75-80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul zonei de munte, iar local şi în sudul, sud-estul şi centrul ţării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei.

În intervalul codului portocaliu, în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Imagini de la intervenţiile Regionalelor CNAIR puteţi vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.

CNAIR SA