Nerespectarea legislaţiei referitoare la tulburarea liniştii timişorenilor, în atenţia poliţiştilor locali

Conform Legii 61/1991 republicată, în cazul repetării faptelor de nerespectare a legislaţiei referitoare la tulburarea liniştii locuitorilor de către societăţile comerciale de alimentaţie publică, cum sunt cluburi, terase, localuri etc, se dispune de către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei, la propunerea agentului constatator, suspendarea activităţii localului pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. Este şi cazul a trei societăţi comerciale, printre care si SC Del Corso Family SRL. În ceea ce priveşte restaurantul din Piaţa 700, acesta a fost sancţionat de două ori pentru gălăgie, în luna mai şi în luna august. Firma care îl deţine mai are şi alte sancţiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazăr şi Piaţa Unirii.
Menţionăm că Poliţia Locală Timişoara nu face decât să aplice legea, cel mai relevant barometru fiind populaţia.
De la începutul acestui an, dar în special pe timpul verii, au fost înregistrate la Poliţia Locală Timişoara peste 150 de sesizări cu privire la tulburarea liniştii publice în zone de locuinţe, prin muzica la intensitate mare pe terase, în cluburi ori la societăţi comerciale ce au ca domeniu de activitate alimentaţia publică.
Ca urmare a acestor sesizări, au fost efectuate verificări în teren, fiind aplicate conform Legii 61/1991 republicată, 236 sancţiuni pe această linie, atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice.

BIROUL COMUNICARE, REGISTRATURĂ ŞI EVIDENŢĂ OPERATIVĂ