Informăm că, astăzi, 14.10.2021, ora 13:30, la nivelul municipiului Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 15.42 la 1.000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 34010 de cazuri.

În ultimele 24 h, s-au înregistrat 3082 de cazuri noi de infectare.

Referitor la numărul de teste efectuate, la nivelul municipiului Bucureşti, în ultimele 24 h s-au efectuat:

* 5.538 de teste RT-PCR;

* 2.771 conform metodologiei INSP;

* 2.767 de teste efectuate la cerere;

* 6.772 teste antigen (AG rapid).

Cu privire la activitatea de vaccinare, informăm că, în ultimele 24 h, s-au vaccinat 3.442 persoane, FAZA I.

Persoane vaccinate în ultimele 24 h, FAZA II: 1.123.

Persoane vaccinate în ultimele 24 h, FAZA III: 3.913, din care:

Drive Metro Militari: 387;
Drive Metro Berceni: 114;
Drive Cora Pantelimon: 340;
Drive Metro Băneasa: 213;
Drive Pucheni: 50;

Total persoane vaccinate FAZA I: 888.250;

Total persoane vaccinate FAZA II: 754.720;

Total persoane vaccinate FAZA III: 76.199.

Total persoane decedate de la începutul pandemiei: 3.584.

Total persoane decedate în ultimele 24 h: 24.

Pe raza Municipiului Bucureşti, în domeniul de aplicare a actelor normative specifice stării de alertă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru data de 13.10. 2021, a raportat următoarele acţiuni:

- acţiuni punctuale executate în medii de interes - 84;

- obiective/ locaţii de interes verificate - 2.789;

- mijloace transport de persoane verificate - 817;

- societăţi comerciale verificate cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de alertă - 350;

- persoane verificate - 3.912 din care:
* persoane aflate în carantină - 2.401;
* persoane aflate în izolare - 93;
* în acţiunile punctuale - 1.068;
* în alte activităţi context COVID-19 - 350.

Persoane identificate că nu respectă măsurile stabilite - 313, din care:
* identificate că nu respectă măsurile de protecţie individuală - 300;
* identificate că nu respectă interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie - 9;
* identificate că nu respectă măsurile de carantină - 4.

Sancţiuni contravenţionale aplicate -313, din care:
* pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor (art. 5 alin.(2) din lege) - 304;
* pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor (Legea nr. 55/2020, art. 5 alin. 3) - 9.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale - 53.050 lei.

În această perioadă, pentru identificarea cazurilor de încălcare a restricţiilor şi obligaţiilor impuse prin acte normative, au fost angrenate 346 de efective în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate.

Menţionăm că toate datele sunt în dinamică şi pot interveni modificări.

Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti face apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor şi este valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 - 20.00. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Documentele oficiale emise la nivel naţional contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea Hotărâri şi legislaţie.