Conducerea C.J. Argeş a verificat stadiul lucrărilor pe drumul Morăreşti - Cuca - Ciomăgeşti

Asfaltarea drumului judeţean DJ 703 Morăreşti - Cuca - Ciomăgeşti, pe o lungime de 9,72 km, este în plină desfăşurare.

Astăzi, 14 octombrie 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, şi vicepreşedinţii Marius Nicolaescu şi Adrian Dumitru Bughiu au efectuat o vizită de lucru pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Proiectul "Covor bituminos pe DJ 703 Morăreşti - Cuca - Ciomăgeşti km 0+000 - 9+720, L=9,72 km, în com. Morăreşti şi Cuca" este finanţat integral din bugetul Consiliului Judeţean Argeş, valoarea totală a proiectului fiind de 9.005.000 lei, cu TVA (proiectare + execuţie).

Lucrarea este executată de asocierea de firme SC STRABAG SRL şi SC CONSDRUM SRL.

"Ne apropiem de sfârşitul anului. La un an de mandat vrem să analizăm stadiul lucrărilor începute anul acesta. Avem peste 12 obiective şi la final de an vrem să vedem cum au fost cheltuiţi banii alocaţi de Consiliul Judeţean, banii alocaţi de Uniunea Europeană şi de Guvernul României în tot ceea ce înseamnă infrastructură şi investiţii în judeţul Argeş. Sperăm ca până la sfârşitul anului întreg covorul asfaltic să fie turnat. Banii sunt alocaţi şi suntem în grafic cu lucrările. Consiliul Judeţean împreună cu Regia Judeţeană de Drumuri vor să facă aici un drum cu adevărat european. Aşa cum am promis, şi în funcţie de resursele financiare, facem eforturi deosebite să rezolvăm această spinoasă problemă a judeţului Argeş, şi anume infrastructura rutieră. Pentru ceea ce ne-am propus anul acesta, suntem în grafic" - a spus preşedintele C.J. Argeş, Ion Mînzînă.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de asfaltare pe o lungime de aproximativ 10 km, construirea a 242 de podeţe pentru accesul la proprietăţi, 15 poduri tubulare, şanţuri betonate pe o lungime de 9.103 ml, marcaje rutiere.

La această oră s-a turnat asfaltul pe o lungime de 2 kilometri şi a fost pregătită platforma drumului pe întreaga lungime în vederea aşternerii stratului de mixtură asfaltică, au fost construite 45 de podeţe care asigură accesul la proprietăţi, 7 poduri şi s-au executat 1.460 metri liniari de şanţuri betonate.