Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea EMI Equipment Maintenance Industrie S.R.L.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Morphosis Capital Fund I Cooperatief U. A., Olanda, dl Jerome Robert Joseph France şi Belemi N.V., Belgia, intenţionează să preia Emi Equipment Maintenance Industrie S.R.L.

EMI Equipment Maintenance Industrie S.R.L. are ca obiect principal de activitate fabricarea de uşi şi ferestre din metal.
Morphosis Capital Fund I Cooperatief U. A., Olanda, este un fond de investiţii care are ca obiectiv achiziţionarea de participaţii în IMM -uri cu potenţial de creştere şi randament ridicat, cu precădere din sfera serviciilor medicale de nişă, a serviciilor destinate consumatorilor finali, în tehnologie ori servicii.

În România, Morphosis activează în următoarele domenii: servicii IT, respectiv de automatizare a soluţiilor de inter-schimb de documente corporative, servicii de asistenţă medicală specializată şi servicii de asistenţă medicală stomatologică. Belemi N.V., Belgia, este o companie care desfăşoară activităţi specifice holdingurilor.

Dl Robert Joseph France controlează mai multe firme în România, active în domenii, precum: activitatea de dezvoltare imobiliară, lucrări de instalaţii electrice prin intermediul Seral Management S.R.L., societate ce are ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Octombrie 2021