Centrul "Bunicii cu poveşti fericite", o nouă facilitate oferită vârstnicilor tulceni

Administratorul public al Judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marţi, 14 septembrie 2021, la inaugurarea Centrului "Bunicii cu poveşti fericite". Cu acest prilej, iniţiatorii proiectului cu acelaşi nume, mai exact reprezentanţii Asociaţiei tulcene "Mâini Întinse", au prezentat invitaţilor prezenţi la eveniment - exponenţi ai autorităţilor locale, persoane vârstnice şi nu numai - un frumos şi foarte bine dotat obiectiv ce va servi la creşterea calităţii vieţii a 150 de vârstnici prin îmbunătăţirea stării de bine şi la facilitarea accesului la serviciile socio-medicale de care aceştia au nevoie.

Este vorba de un spaţiu de 175,55 mp din suprafaţa totală a Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socială al Asociaţiei "Mâini Întinse", în care se vor desfăşura servicii sociale şi diverse activităţi destinate grupului ţintă.

"Ascultându-l pe domnul Adrian Popa cu câtă emoţie a vorbit despre acest proiect, mi-am dat seama că nu este vorba despre un proiect oarecare. Se vede clar că toţi oamenii implicaţi au pus în această iniţiativă nu numai timp şi energie, ci şi foarte mult suflet. Şi asta pentru astfel de proiecte nu se pot realiza fără oameni care să creadă realmente în ceea ce fac şi în rezultatul muncii lor. Mai ales că nu este deloc uşor, implementarea unui proiect presupunând şi întâmpinarea unor probleme şi situaţii de tot felul.

Consiliul Judeţean nu este partenerul dumneavoastră în derularea acestei frumoase iniţiative care îşi propune să facă 150 de bătrânei fericiţi în municipiul nostru, dar ne-am întâlnit pe parcursul anilor şi în alte proiecte şi, de ce nu, vă aşteptăm şi în continuare cu idei frumoase care să capete contur cu sprijinul oferit de noi prin intermediul finanţărilor nerambursabile acordate în baza Legii nr. 350/2005.

Astăzi, aici, nu ne rămâne decât să vă felicităm pentru ceea ce aţi realizat prin acest proiect, să ne bucurăm pentru oamenii care vor beneficia de facilităţile oferite de dumneavoastră în acest centru şi, nu în ultimul rând, la mai multe iniţiative de acest gen implementate cu succes!", a declarat, cu acest prilej, administratorul public al judeţului, Dumitru Mergeani.

Proiectul "Bunicii cu poveşti fericite" este implementat de Asociaţia "Mâini Întinse" în parteneriat cu ARFE Trading SRL, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, şi se derulează în perioada 30 aprilie 2020-29 septembrie 2022.