COD GALBEN: 03-08-2021 ora 10 Intre 3, 4, 5 august se va semnala disconfort termic ridicat COD GALBEN: 03-08-2021 ora 10 Intre 03 august, ora 10:00 – 04 august, ora 10:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 03-08-2021 ora 16 Intre 16:45 si 17:45 se va semnala averse ce vor cumula peste 20...30 l/mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină in Județul Bacău, Județul Neamţ;

Asociaţia Institutul Bucovina participă la ultimele mobilităţi din cadrul proiectului Erasmus+ SMILES

O delegaţie a Asociaţiei Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, alcătuită din Silviu Petrariu, formator proiecte Erasmus+ în cadrul organizaţiei şi maestrul caricaturist Mihai Pânzaru-Pim, însoţită de Lucian Dumitriu - inspector şcolar pentru problemele rromilor în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, a participat în perioada 6-8 Iulie la un schimb de experienţă în oraşul Patras din Grecia, mobilitate organizată în cadrul proiectului Erasmus+ "SMILES - Sprijinirea incluziunii imigranţilor prin dezvoltarea abilităţilor de viaţă" (2018-1-FR01-KA204-048168).

La activităţile desfăşurate pe parcursul celor 3 zile au participat reprezentanţi din partea partenerilor proiectului: Association Formation Insertion Developpement Local (organizaţia aplicantă, Franţa), Soluciones Tecno-Profesionales Consulting (Spania), Asociacion Canaria de Cooperacion Solidaridad Internacional (Spania), Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (România), Duemilauno Agenzia Sociale (Italia), Edukai Oy (Finlanda) şi Dafni Kentro Epaggelma Tikis Katartisis (Grecia).

Prima zi a mobilităţii a fost dedicată activităţilor de cunoaştere, reconectare şi socializare, cât şi prezentării unor poveşti reale ale imigranţi. În următoarea dimineaţă, dezbaterile s-au desfăşurat în jurul întrebării "cum putem descoperi cele mai bune practici?", punctându-se aspecte legate de metodologie, impactul limbii şi a structurii sociale şi culturale. De asemenea, au avut loc şi câteva ateliere, pe parcursul cărora au intervenit mai mulţi parteneri locali greci. În cea de-a treia zi, Silviu Petrariu şi Mihai Pânzaru-Pim, au acordat un interviu în direct televiziunii Intermedia, unde au povestit despre experienţa din Patras.

Proiectul Erasmus+ SMILES are ca scop identificarea unor practici care să vizeze dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă a tinerilor vulnerabili şi imigranţilor pentru învăţarea limbii locului de reşedinţă, a unor cunoştinţe de cetăţenie activă, a unei profesii şi sprijinirea în căutarea unui loc de muncă. Perioada de implementare de 36 de luni a început la 1 Septembrie 2018 şi urmează să se finalizeze pe 31 August 2021. Cu acest prilej, o nouă delegaţie din partea organizaţiei partenere din România se află în prezent în Franţa, la întâlnirea de evaluare şi închidere a proiectului.

În total, au fost găzduite 21 mobilităţi în cadrul proiectului, iar Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a participat la 19, pentru 4 dintre acestea facilitând incluziunea socială a unor persoane cu dizabilităţi din Suceava.

Pentru mai multe informaţii legate de proiect, persoana de contact din partea Asociaţiei Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina este Petru Vasile Gafiuc - preşedintele organizaţiei, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.