COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 23 iunie se va semnala val de căldură și disconfort termic accentuat COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala averse torentiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului in Județul Cluj, Județul Cluj; COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala averse torentiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului in Județul Maramureş;

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", prin Centrul Expoziţional Documentar (Muzeul Şcolii de Arhitectură) în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor de la Mincu, organizează un eveniment cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, ajunsă la ediţia a XVII-a, sub coordonarea Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Vă invităm sâmbătă, 12 iunie 2021, în intervalul orar 16:00-22:00 la evenimentul "O noapte la Muzeul Şcolii de Arhitectură", la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", din str. Academiei nr. 18-20; accesul se va face pe Intrarea monumentală a Corpului Vechi din str. Biserica Enei. Ediţia din acest an este dedicată istoriei Corpului Vechi al UAUIM şi proiectului de restaurare a Intrării monumentale, finanţat de Institutul Naţional al Patrimoniului, din fondul Timbrul Monumentelor Istorice, pe care îl vom finaliza anul acesta, sperând ca în decursul anului viitor să realizăm restaurarea efectivă a acestui simbol al Şcolii de Arhitectură.

În cadrul acestui eveniment, veţi avea ocazia să vizitaţi, la nivelul demisolului, Colecţia permanentă a Centrului Expoziţional Documentar ce urmăreşte evoluţia învăţământului de arhitectură din România şi a profesiei de arhitect şi Galeria de pictură cu lucrările arhitecţilor ce au îmbrăţişat această frumoasă preocupare, alături de expoziţia "ARHcuarelă" realizată în parteneriat cu Asociaţia Arhitecţilor Acuarelişti. Vom oferi demonstaţii practice de modelaj şi desen ornamental, discipline ce fac parte din tradiţia Şcolii de Arhitectură, dar şi un tur virtual în cadrul aplicaţiei de realitate virtuală dedicat Reconstrucţiei virtuale a Muzelui Simu, proiect realizat în parteneriat cu Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, finanţat din Fondul Timbrul Arhitecturii, cu implicarea Muzeului Municipiului Bucureşti, Muzeului Naţional de Artă al României şi Arhivelor Naţionale ale României.

La primul nivel, colegii de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L Caragiale", vor prezenta în cadrul Sălii Frescelor (pictate de Olga Greceanu) o serie de videoproiecţii cu fotografii (proiecte) ale studenţilor UNATC, ce au ca sursă de inspiraţie arhitectura românească şi lucrările arh. Ion Mincu, acompaniate cu texte poetice aparţinând Oanei Monica Nae. Ne vor fi alături tinerii liceeni de la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice "Ioan N. Socolescu", câştigători ai celei de-a patra ediţii a concursului I.N. Socolescu, ce a avut ca temă anul acesta Oraşul viitorului.

La următorul nivel, în cadrul Galeriei Arhitecţilor Români Creatori de patrimoniu, proiecte studenţeşti de arhitectură şi urbanism, peisagistică, fotografie, design, pictură, printare 3D (We Mesh Up), alături de expoziţia "Locuire şi vecinătate" (Asociaţiile Make Better şi Arta în dialog), vin în întâmpinarea publicului larg, dar şi a celor dornici să ne fie studenţi, deoarece vom prezenta oferta educaţională pentru anul 2021-2022, în vederea apropiatei admiteri, ce va avea loc în luna iulie a.c.

Partenerii noştri media: AGERPRES, Igloo, Zeppelin, Arhitectura.

În timpul acestui eveniment vor fi respectate toate normele sanitare în vigoare.

Vă aşteptăm cu drag!

Detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/3097849777100691/?ref=newsfeed

dr. Claudia Popescu, muzeograf Centrul Expoziţional Documentar al UAUIM