COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 10 Intre 23 iunie se va semnala val de căldură și disconfort termic accentuat COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala averse torentiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului in Județul Cluj, Județul Cluj; COD PORTOCALIU: 22-06-2021 ora 13 Intre 13:30 si 14:30 se va semnala averse torentiale ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului in Județul Maramureş;

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov, acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

La acţiunile de ieri, 09 iunie 2021, 118 poliţişti din cadrul IPJ Ilfov au desfăşurat activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate 71 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi au fost identificate 9 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală. De asemenea, au fost verificate 64 de mijloace de transport persoane din judeţul Ilfov.

În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii IPJ Ilfov au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 1.000 lei.

În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum şi la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse de autorităţi privind starea de alertă.

*** Datele furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov astăzi, 10 iunie 2021, sunt următoarele:

Situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului:

Număr total de teste efectuate până în prezent: 80.041;

Număr de cazuri confirmate COVID-19 până în prezent: 45.068;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 43.814;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 471;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19, în izolare instituţionalizată, la zi: 0;

Număr de persoane aflate în carantină la domiciliu, la zi: 1.477;

Număr de persoane în carantină instituţionalizată, la zi: 6;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate: 40;

Număr de persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov: 7, dintre care 5 la ATI.

Incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului la data de 10 iunie 2021:

Nr crt / Localitate (UAT) / Rata incidenţei la 1000 de locuitori

38 Tunari - 0.00
39 Vidra - 0.11
40 Voluntari - 0.18

* Incidenţa cumulată este calculată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.

** Datele înscrise în prezentul buletin provin din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de către instituţia competentă, cu precizarea că sunt în continuă dinamică.

***
- Platforma naţională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conţine informaţii despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală şi alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ şi prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.

***
- Vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru a vă proteja, să fiţi prudenţi şi să acţionaţi responsabil!

- Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov pot fi consultate în pagina Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Depinde de fiecare dintre noi şi de noi toţi împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!

***

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi oameni:

- PURTAŢI CORECT MASCA DE PROTECŢIE, aruncaţi-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac şi spălaţi-vă imediat mâinile cu apă şi săpun sau dezinfectaţi-vă cu soluţii pe bază de alcool;

- SE RECOMANDĂ purtarea măştii de protecţie în orice circumstanţă (de exemplu în spaţiile deschise sau la domiciliu) în cazul apariţiei febrei, tusei sau strănutului;

- NU ATINGEŢI ochii, gura, nasul dacă nu v-aţi spălat pe mâini;

- EVITAŢI zonele aglomerate;

- CONSULTAŢI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi vaccinarea împotriva COVID-19.

Nu uitaţi: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunităţi!

Cetăţenii au la dispoziţie linia TELVERDE - 0800800165 operaţionalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles şi înţeleg importanţa măsurilor de protecţie sanitară şi a faptului că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!