Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În atenţia iubitorilor de pescuit: prohibiţia va începe din 09 aprilie până 07 iunie inclusiv!

Informăm pe toţi cei care iubesc pescuitul că a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor nr. 462/17.03.2021 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021. În acest an prohibiţia generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial este de 60 de zile, în perioada 09 aprilie - 07 iunie inclusiv.

Menţionăm faptul că jandarmii execută acţiuni specifice atât în mod independent, cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură cât şi cu reprezentanţi ai A.J.V.P.S. B.-N. pe linia verificării respectării acestor prevederi legale pe toate cursurile de apă din judeţ şi pe Lacul Colibiţa.

Pentru a nu a mai fi puşi în situaţia de a sancţiona, reamintim că în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte sau alte vieţuitoare acvatice vii, efectuate fără permis în habitatele piscicole naturale, respectiv pescuitul recreativ al oricăror specii de peşti şi a altor vieţuitoare acvatice sub dimensiunile minime legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 300 şi 600 lei.

De asemenea, art. 59 a aceluiaşi act normativ, prevede faptul că pescuitul recreativ şi sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau a autorizaţiei, după caz.

Totodată, conform unei informări ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Serviciul regional Transilvania, precizăm faptul că accesul la resursele acvatice vii în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale contractate de către asociaţiile de pescari recreativi, legal constituite şi recunoscute, prin încheierea pe o perioadă de 10 ani de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, se face în baza permisiului de pescuit recreativ, emis de către A.N.P.A. şi eliberat de către asociaţiile de pescari care au încheiate contracte în acest sens.

În speţă A.J.V.P.S. deţine contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru habitatele piscicole naturale din judeţ, deci poate să elibereze permise de pescuit recreativ emise de A.N.P.A. Bucureşti. În concluzie, la solicitarea organelor de control, persoana controlată trebuie să prezinte permisul de pescuit recreativ conform Deciziei nr 209 din 10.04.2019, emise de preşedintele ANPA.

Legitimaţia sportivă de pescuit sau aşa-zisa Autorizaţie sportivă de pescuit, (ambele emise de Federaţia Română de Pescuit Sportiv), sunt documente care nu conferă dreptul de a pescui în habitatele piscicole naturale. Aceste înscrisuri atestă doar faptul că persoana în cauză face parte dintr-o federaţie de pescari sportivi, cu personalitate juridică, non-profit, constituită pe principiul liberei asocieri.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.