Secretarul Comisiei Economice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan, atrage atenţia că guvernul de dreapta, PNL-USR-PLUS-UDMR, acţionează cu dublă măsură atunci când se anunţă măsuri de compensare pentru activităţile care au fost blocate ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie.

Deputatul social-democrat sucevean a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor organizatoare de evenimente, printre care se numără conferinţe, târguri, expoziţii, dar şi altele incluse în codul CAEN 8230 care doresc sprijin din partea Parlamentului pentru a evita falimentul:

"Uitaţi de Guvernul liberal, cu activitatea suspendată complet de pandemie, organizatorii de evenimente caută sprijin în Parlament pentru a evita falimentul. Numai anul trecut, cifra de afaceri a acestor companii a scăzut între -50% şi -80%, din cauza restricţiilor, dar şi din cauza lipsei de sprijin din partea autorităţilor. Organizatorii de evenimente acuză Guvernul de dublă măsură, atunci când oferă ajutor financiar pentru HORECA, dar lasă pe dinafară antreprenorii din domeniul evenimentelor", a declarat deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan.

Secretarul Comisiei Economice a menţionat că deşi săptămâna trecută a votat în comisia pentru politică economică o serie de amendamente prin care şi activităţile cuprinse în codul CAEN 8230 să beneficieze de scheme de ajutor financiar, înţelege îngrijorarea reprezentanţilor acestui domeniu că aceste amendamente încă ar putea fi blocate la celelalte comisii sau la votul final din plen.

"Îngrijorarea reprezentanţii firmelor de evenimente vine din faptul că parlamentarii USR-PLUS i-au asigurat de susţinerea lor, dar în comisie au votat împotriva amendamentelor care includeau şi activitatea acestora pentru finanţare. PSD va susţine în toate comisiile parlamentare, inclusiv la votul final, ca proiectul de lege pentru introducerea unor noi măsuri de sprijin financiar din partea autorităţilor să includă şi companiile organizatoare de evenimente. Cu toţii ne dorim ca, la momentul ridicării restricţiilor, să mergem din nou la evenimentele care ne lipsesc atât de mult de mai bine de un an de zile", a conchis deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan.

Gheorghe Şoldan
Deputat PSD Suceava