Intervenţie de amploare în localitatea Lopătăreasa, comuna Bisoca

Trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Punctului de Lucru Beceni şi Detaşamentului de Pompieri Buzău au inceput deplasarea astăzi, în jurul orei 09:03, pe raza localităţii Lopătăreasa, comuna Bisoca, în urma semnalării unui incendiu la o locuinţă.

În momentul sosirii la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul a două imobile situate în aceeaşi gospodărie, prezent fiind şi proprietarul, un bărbat în vârstă de 88 de ani, ce prezenta arsuri pe aproximativ 98% din suprafaţa corpului. Concomitent cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului, persoana afectată a fost evaluată, i-a fost acordat primul ajutor medical şi a fost transportată la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe de către echipajul S.A.J. Buzău.

Dată fiind zona greu accesibilă în care se afla locuinţa, pompierii au format un dispozitiv de alimentare cu apă dintr-un lac aflat la aproximativ 4 km distanţă.

După ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat în limtiele găsite, fiind afectată o suprafaţă totală de peste 150 mp, ulterior stabilindu-se şi cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinţei.