Până astăzi, 23 februarie, în judeţul Mureş au fost confirmate 17.740 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 13 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv în judeţul Mureş.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 164 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţul nostru.

De asemenea, până la această dată, 16.526 de persoane s-au vindecat în judeţul Mureş (Direcţia de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul judeţului Mureş şi numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu şi declarate vindecate conform legislaţiei în vigoare). În plus faţă de acestea, 1.511 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 636 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 23 persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Până acum, 590 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş, potrivit datelor DSP Mureş.

În judeţul Mureş, 51 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1241 de persoane se află în carantină la domiciliu.

În această perioadă, continuă acţiunile de informare şi verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranţa mureşenilor.

Facem un apel către mureşeni de a respecta normele de protecţie: purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veţi avea grijă de sănătatea voastră şi a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toţi mureşenii să aibă o implicare civică activă şi să sesizeze orice încălcare a normelor de protecţie sanitară la TelVerde - 0800800165.

Cancelaria Prefectului
Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş