COD GALBEN: 25-11-2020 Intre 06:40 si 10:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Dolj;

La conferinţa de presă susţinută la inaugurarea şoselei de centură a Rădăuţiului, premierul Orban s-a dezis de afirmaţia făcută de economistul şef a Băncii Naţionale a României, dnul Lazea, care afirma că începând cu anul viitor s-ar impune o reducere cu 20% a salariilor bugetarilor. Cu toate astea, nu credem să fie numai o coincidenţă între ieşirea dlui Lazea de acum şi cea din urmă cu mai bine de 10 ani a domnului Croitoru, care la vreme respectivă ne informa că ar fi necesară o reducere cu 25 a salariilor din sectorul bugetar. Dacă dnul Croitoru era cunoscut ca fiind omul lui Băsescu, la fel şi dnul Lazea este cunoscut ca fiind omul lui Orban. Practic, folosind aceeasi strategie de acum 10 ani, se urmăreşte pregătirea psihologică a populaţiei pentru măsurile de austeritate pe care PNL-ul vrea să ni le impună.

De altfel măsurile le vedem specificate chiar în programul lor de guvernare. Primii afectaţi: pensionarii. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024 punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută pentru anul viitor de legea pensiilor aflată acum în vigoare, nu peste 4 ani! Nici copiii nu scapă "competenţei" liberale şi peste 3 milioane de copii rămân fără alocaţii dublate, pentru că PNL-ul amână acestă mărire cu încă un an jumate. Ca să nu mai zicem că programul lor de guvernare nu spune nimic despre evoluţia salariului minim.

Referitor la măsurile de austeritate pe care Guvernul Orban le pregăteşte, amintim aici şi faptul că nici până în ziua de azi nu ştim ce prevede proiectul de buget pentru 2021, PNL-iştii preferând să-l ţină ascuns deşi legea îi obliga să-l facă deja public. Fac asta tocmai ca românii să nu vadă în campania electorală ce-i aşteaptă anul viitor.

Prin gesturile lor dovedesc că sunt iresponsabili şi imaturi politic, neavând curajul să-şi asume nimic din ce au greşit. Dovada supremă în acest sens fiind şeful de facto al PNL-ului, Klaus Iohannis, care evitat în dialogul cu presa să indice un vinovat moral pentru situaţia sanitară gravă de la Sibiu, unde judeţul este condus de PNL, după ce cu doar câteva minute înainte a arătat cu degetul spre PSD, pentru tragedia de la Piatra Neamţ. Avem un preşedinte ipocrit, care girează un guvern ipocrit, sprijinit de un partid ipocrit: PNL.

Senator, Ioan Stan