COD GALBEN: 25-11-2020 Intre 06:40 si 10:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Olt, Județul Dolj;

Consiliul Judeţean Vrancea, partener cu Asociaţia Personalului Didactic "Simion Mehedinţi", în derularea unui proiect cultural-educativ

Preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a pus vineri, 20 noiembrie 2020, bazele unui acord de parteneriat între instituţia pe care o conduce şi Asociaţia Personalului Didactic "Simion Mehedinţi", pentru derularea proiectului cultural-educativ "Spiritul Vrâncean Redivivus". Oaspeţi în biroul preşedintelui Cătălin Toma au fost preşedintele APD, conf. dr. Costică Neagu, şi directorul Casei de Cultură din Odobeşti, dr. Romeo-Valentin Muscă.

Prin implementarea proiectului se va reda strălucirea cuvenită monumentului istoric "Şcoala Veche - Şcoala cu Coloane" din Vidra, prin realizarea busturilor personalităţilor Simion Mehedinţi şi Valeriu D. Cotea. Aceştia, prin contribuţia lor deosebită, au dat strălucire aşezării vrâncene numită şi "Poarta Vrancei".

Preşedintele Asociaţiei Personalului Didactic "Simion Mehedinţi", conf. dr. Costică Neagu, a propus ca busturile să fie executate de către artistul plastic lector dr. Ionel Fiştoc, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi cadru didactic la Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti. Cele două busturi propuse a fi realizate vor fi amplasate în faţa celui mai vechi edificiu de învăţământ din Vrancea arhaică: "Şcoala cu coloane".

Prin intermediul proiectului se mai propune retipărirea a 20 de lucrări importante pentru cultura vrânceană, dar şi dotarea bibliotecilor şcolare şi publice.

Prin acest demers, Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia "Simion Mehedinţi" vor readuce la viaţă Poarta Vrancei din Vidra, locul de intrare a oricărui trecător în lumea mirifică a Mioriţei, care va fi străjuit de către cei doi corifei ai culturii şi ştiinţei române.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea