Comunicat de presă - Federaţia Română de Atletism

Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori
Cluj Napoca
19-20 septembrie 2020

Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism, în colaborare cu Federaţia Română de Atletism, organizează sâmbătă şi duminică, 19 şi 20 septembrie 2020, întrecerile Campionatelor Balcanice de Atletism pentru seniori în aer liber, ediţia a 73-a. Competiţia va avea loc pe Cluj Arena, din Cluj Napoca, şi se va bucura de prezenţa a aproximativ 300 de sportivi din 12 ţări.

Ţările participante la această competiţie sunt următoarele: Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia şi Herţegovina, România şi Croaţia.

Competiţia îi va avea ca şi oaspeţi de onoare pe Lord Sebastian Coe - preşedintele World Athletics, şi pe Dobromir Karamarinov - preşedintele Federaţiei Bulgare de Atletism, al Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism, prim-vicepreşedinte al European Athletics, actualmente, preşedinte interimar al acestui for.

România va fi reprezentată la această competiţie de o delegaţiei formată din 64 de atleţi (28 la feminin şi 36 la masculin), în frunte cu patru dintre cei cinci sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime).

Daniel Remeş
Manager Marketing si Comunicare