Comunicat de presă privind semnarea acordului de parteneriat dintre Autoritatea Electorală Permanentă şi Liga Studenţilor Români din Străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a încheiat astăzi, 15 august 2020, la sediul instituţiei, un acord de parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Documentul a fost semnat de către preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică şi preşedintele LSRS, Robert Stredie.

Prevederile acordului vizează derularea unor acţiuni şi proiecte desfăşurate în beneficiul studenţilor români din afara ţării, consultări pe teme de interes comune, precum şi constituirea unor grupuri de lucru care au ca obiectiv promovarea drepturilor electorale în rândul acestei categorii de alegători.

Preşedintele AEP, Constantin- Florin Mituleţu-Buică, şi-a exprimat speranţa că semnarea acestui acord de parteneriat va genera proiecte şi programe eficiente care să răspundă nevoilor şi intereselor tinerilor şi care să aibă ca rezultat creşterea gradului de cunoaştere şi de implicare civică a acestora.

"Consider că este foarte important ca tinerii să înţeleagă mecanismele sistemului electoral românesc, pentru că astfel vor dobândi o perspectivă mai nuanţată, mai amplă şi mai profundă asupra principiilor de funcţionare a democraţiei", a afirmat oficialul AEP.

Preşedintele LSRS, Robert Stredie, a prezentat proiectele pe care Liga le are în desfăşurare, precum şi cele aflate în stadiul de elaborare, care vizează colaborarea cu instituţii în vederea derulării unor programe în beneficiul studenţilor români din afara ţării.

Preşedintele Ligii, a exprimat, totodată, aprecierea faţă de deschiderea AEP în vederea implicării tinerilor în procesele electorale şi a afirmat disponibilitatea de a susţine instituţia, prin intermediul comunităţii de studenţi pe care o reprezintă, în demersurile de informare a românilor din străinătate cu privire la modalităţile de votare pe care aceştia le au la dispoziţie.

Direcţia comunicare
15.09.2020