Simona Spătaru şi-a lansat programul de guvernare locală

Simona Spătaru, candidata USR PLUS susţinută de PNL la Primăria Sectorului 4, şi-a lansat, marţi, programul de guvernare locală, eveniment la care au luat parte Ludovic Orban, prim-ministrul României, Nicuşor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, şi Pavel Popescu, preşedintele PNL Sector 4. La eveniment au fost prezenţi şi membri şi voluntari ai Alianţei USR PLUS şi ai PNL.

În cadrul evenimentului de lansare, Simona Spătaru a enumerat câteva dintre principalele proiecte ale programului său de guvernare locală, care se regăseşte integral publicat pe site-ul său: https://www.simonaspataruprimar.ro/

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării, şi să fac cu bună-credinţă şi cu toată priceperea mea tot pentru binele locuitorilor! Acesta este jurământul pe care l-au depus toţi primarii de 30 de ani încoace şi acesta este jurământul pe care toţi nu l-au respectat. În 2018, când am intrat în politică, în PLUS, mi-am propus să nu spun discursuri sforăitoare. Astăzi vă spun că vreau să vă vorbesc concret despre ce vreau să fac eu, ca primar, cu echipa USR PLUS şi ajutată de echipa PNL la Sectorul 4, având următoarele proiecte: primul obiectiv pe care mi l-am ales este cel privitor la educaţie. Avem nevoie de investiţii în educaţie. În Sectorul 4 vreau să fac minim două lucruri: un nou sistem de creşe, grădiniţe şi şcoli, noi instituţii sportive şi culturale. Voi dota şcolile existente şi grădiniţele cu echipamente potrivite secolului 21. Investiţiile în mediu sunt al doilea obiectiv, ele sunt, de fapt, investiţii în sănătate. Vom planta peste 100.000 de copaci, vom crea un nou parc, vom investi şi încuraja reciclarea, vom taxa 0 tot ce înseamnă colectare selectivă corectă. De asemenea, investiţii în mediu înseamnă şi reabilitare termică. S-au făcut împrumuturi de sute de milioane de lei pentru a finanţa reabilitarea termică în următorii ani. Nu a aflat domnul primar că are posiblitatea să acceseze fonduri europene pentru asta. Noi vom reabilita blocurile respectând minim două principii: fără pile şi pe fonduri europene", a declarat Simona Spătaru.

Pavel Popescu, Violeta Alexandru, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu şi-au exprimat susţinerea, în cadrul discursurilor susţinute, faţă de candidatura Simonei Spătaru la Primăria Sectorului 4, dar şi faţă de Nicuşor Dan, în contextul ultimelor atacuri din partea PSD la adresa sa.

"Acest loc superb, dar totuşi ruinat descrie realitatea Bucureştiului şi potenţialul superb al Capitalei României. Dacă vă veţi plimba prin Capitală, aşa cum făcut-o noi în ultimele luni, veţi observa sute de astfel de locuri cu un potenţial incredibil, care au fost lăsate în paragină în mijlocul cartierelor şi au fost tratate cu indiferenţă de ceea ce a însemnat administraţie PSD. Numiţi un singur oraş din România în care viaţa românilor s-a îmbunătăţit în ultimii ani, administrat de PSD. Exact, nu puteţi nominaliza niciunul. Simona, la fel ca viitorul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, se află în mijlocul unei campanii de denigrare, alături de platformele pe care noi le-am construit şi cu care luptăm în spatele lor. Vă spun un singur mesaj: nu vom ceda!", a declarat Pavel Popescu, preşedintele PNL Sector 4.

"Simona, eşti un om în care am încredere şi un om determinat să facă treabă în acest sector. Am intrat într-o etapă urâtă a campaniei electorale, în care un PSD disperat scoate la suprafaţă diferite informaţii de acum jumătate de an, de acum un an şi le scoate la suprafaţă pentru că e în firea PSD să lucreze cu tactici murdare, pentru că îi e frică de o competiţie directă. Nu am văzut un PSD-ist care să iasă pe stradă şi să răspundă întrebărilor oamenilor. Am încredere în bucureşteni că fac diferenţa între agresivitate, între stilul acesta de a folosi diverse informaţii şi de a le Ambala ca să pară că sunt altceva decât sunt şi stilul oamenilor oneşti. Nu am avut nicio rezervă când au început să curgă ştirile despre Nicuşor Dan că este ceva în neregulă cu cel pe care îl susţinem. Dacă Nicuşor Dan avea ceva de ascuns, nu dădea telefon în mod transparent, nu se implica în mod transparent. Este în firea PSD să se ascundă. În felul nostru de a fi este să fim transparenţi", a afirmat Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti.

"Avem o administraţie în întreg Bucureştiul care a irosit fonduri, care a irosit banii noştri luaţi din taxe şi impozite şi tocmai de aceea trebuie să gândim ca un contribuabil, ca o persoană care finanţează toate lucrurile acestea, care munceşte, care caută să producă valoare în ţara noastră. Oameni, cum e primarul Sectorului 4, care nu a făcut nimic pentru sectorul său. Greşesc, a făcut şi aici îi mulţumesc Simonei Spătaru că s-a uitat mai atentă la cheltuielile primăriei. A dat 800 de lei pe borduri care altminteri costă 200. Unde s-au dus diferenţele de bani? Vă las să ghiciţi. Grupurile de interese, clanurile interlope pe care le vedem în jurul nostru. Sistemul acesta foloseşte toate resursele sale şi toate căile sale de intimidare a membrilor noştri şi tot aparatul de propagandă ca să îşi conserve aceste beneficii. Cum apare un candidat luptător, care chiar să le ameninţe cele mai vitale interese, adică robinetul de bani publici, atunci încep şi scot tot arsenalul. Nicuşor, nu te lăsa!", a afirmat Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti.

"Am văzut azi reacţia lui Nicuşor Dan la o acuzaţie publică, asta e reacţia pe care trebuie să o aibă fiecare om care îşi asumă o funcţie publică, care cere încrederea oamenilor. Dacă există o informaţie în spaţiul public, ea trebuie clarificată de la A la Z şi apoi lucrurile sunt clare. Nu am văzut acest tip de comportament din partea niciun primar de sector şi cu atât mai puţin din partea primarului general, Gabriela Firea, în toţi aceşti patru ani. Suntem deja după multe săptămâni de campanie intensivă, lucrurile sunt cât se poate de clare: oamenii nu se schimbă, oamenii continuă să facă, odată ce intră în politică sau odată ce ajung la o funcţie, ceea ce au făcut înainte. Nicuşor Dan va continua să se lupte pentru dreptate şi să se lupte împotriva abuzurilor, aşa cum a făcut-o şi până astăzi. Simona Spătaru va fi, în continuare, un om căruia îi pasă de cei din jur şi să aducă în societatea noastră un pic mai multă dreptate", a spus Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti.

La rândul său, Nicuşor Dan a vorbit despre eşecurile actualei administraţii a Sectorului 4.

"Mai avem 12 zile şi nu este o campanie electorală ca oricare alta. Se luptă nişte partide care s-au aliat împotriva unui sistem care a furat sistematic banii publici şi în zilele trecute am dezvăluit puternice acte de corupţie, de sute de milioane de euro la nivelul Primăriei Capitalei, la nivelul primăriilor de sector şi aţi văzut reacţia. Bucureştenii trebuie să afle unde s-au dus banii lor şi că această administraţie a irosit patru ani din viaţa lor. Sectorul 4 a ratat oportunităţi importante, nu a construit o creşă, o grădiniţă sau o şcoală, deşi a avut un buget consistent, a pus borduri şi pe orizontală, şi pe verticală. O administraţie care s-a luptat cu înverşunare cu spaţiul verde din sector, o administraţie care nu a fost în stare să aducă un investitor serios în Sectorul 4", a afirmat Nicuşor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

În încheierea evenimentului, premierul Ludovic Orban a arătat de ce o susţine pe Simona Spătaru la Primăria Sectorului 4, dar a vorbit şi despre reformele necesare care trebuie să aibă loc în sudul Capitalei:

"Simona Spătaru este un om cu bun-simţ, care ştie ce e legea, care comunică direct ceea ce crede şi care se duce direct către atingerea obiectivelor. Este un candidat remarcabil care, cu siguranţă, după ce va ajunge primar al Sectorului 4 va schimba radical în bine faţa Sectorului 4. Ridicarea sudului este extrem de importantă pentru a creşte calitatea vieţii în zona de sud a Bucureştiului, în principal în Sectorul 4. Parc de investiţii, generarea unor zone care să permită, cu adevărat, dezvoltarea, construcţia autostrăzii care a început în sud, care de asemenea poate să genereze interes pentru investiţii. Nu în ultimul rând, un proiect care poate deveni posibil, al unui aeroport în sud care să creeze un factor de dezvoltare important pentru sudul Bucureştiului".