COD GALBEN: 09-08-2020 ora 10 Intre 10:30 si 14:00 se va semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 55...60 km/h in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău;

Astăzi, 01 august 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

* Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 1332;
* Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 698;
* Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 38;
* Număr persoane în carantină la domiciliu: 188;
* ˜Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 224;
* Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 26 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus (2 pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi în alte judeţe)
*ƒ˜ Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 4 ani şi 71 de ani.
* Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.
* Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un numar de 70 de pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

DECES NR. 37 - Pacient în vârstă de 81 ani din Buzău se prezintă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău în 22.07.2020 cu simptomatologie respiratorie.

Este confirmat cu SARS-CoV-2 în 23.07.2020 şi transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluţia este nefavorabilă, forma bolii agravându-se iar în data de 31.07.2020 se constată decesul.

Comorbidităţi: BPOC, sechele AVC, boală coronariană ischemică, insuficienţă cardiacă.

DECES NR.38 - Pacienta în vârstă de 40 de ani din Râmnicu Sărat se prezintă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău în data de 23.07.2020 cu simptomatologie respiratorie specifică Covid 19.

Este confirmată cu SARS-CoV-2 în 24.07.2020, ramânând internată în SJU Buzău. În urma agravării simptomatologiei pacienta este transferată la SJU Constanţa în 29.07.2020. O zi mai târziu survine decesul.

Comorbidităţi: HTA, obezitate, insuficienţă respiratorie cronică