Astăzi, 29.06.2020, în cadrul şedinţei zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa s-au discutat rezultatele acţiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 29.06.2020 la nivelul judeţului Tulcea, sunt înregistrate 1.050 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere faţă de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 182 persoane şi au intrat un număr de 41 persoane. Tot până la această dată au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 9.224 de persoane.

De asemenea, astăzi nu se se mai află în află în carantină nicio persoană; la aceeaşi dată au ieşit din perioada de carantină 710 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 450, din care disponibile 24.

De asemenea, au fost testate 6.309 de persoane, 48 persoane fiind testate ieri 28.06.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 180 persoane care au fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate zece decese, o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani şi o a zecea persoană în vârstă de 70 de ani. 21 de persoane sunt încă internate, din care 8 la spitalul din Tulcea, secţia de boli infecţioase, iar 149 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 29 iunie 2020 s-au efectuat controale la 514 locuinţe, din care la 427 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 87 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 1.262 persoane, dintre acestea 1.074 de către lucrători ai Poliţiei şi 188 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 - linia verde la care puteţi primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 şi 23:00.

Tulcenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Biroul de presă