Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Noul program de studii postuniversitare

"Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online" - între cele mai solicitate programe lansate de UVT

Universitatea de Vest din Timişoara a demarat în data de 15 iunie 2020 programul de studii postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă "Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online" dedicat special formării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru desfăşurarea activităţilor de predare-învăţare-evaluare în regim online. Programul este coordonat de către Departamentul de Educaţie Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă (DECIDFR), în colaborare cu Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie a UVT.

Într-o perioadă de doar două săptămâni de la anunţarea programului, şi-au exprimat opţiunea de participare şi s-au înscris online un număr de 90 de cadre didactice, din 30 judeţe, acoperind toate zonele ţării. Primele judeţe, după numărul de solicitări, sunt: Timiş, municipiul Bucureşti, Hunedoara, dar şi Vrancea, Argeş şi Iaşi.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă oportunitatea apriţiei acestui nou curs postuniversitar: "Organizarea acestui program de studii postuniversitare s-a dovedit că răspunde unei necesităţi reale a pieţei formării şi dezvoltării profesionale. Dascălii din preuniversitar sunt conştienţi, mai ales în urma experienţelor de comunicare online din perioada restricţiilor cauzate de pandemie, de faptul că perfecţionarea este foarte importantă, mai ales pentru utilizarea de instrumente, tehnologii şi resurse digitale pentru realizarea activităţilor de predare, învăţare, evaluare online în general şi în pentru învăţământul de tip e-learning, în special. Înscrierile pentru acest curs postuniversitar au venit din întreaga ţară, de la Iaşi şi Bucureşti, până la candidaţi proveniţi din judeţele apropiate Timişoarei, semn că atractivitatea cursului depăşeşte o arie regională, tinzând către un statut de curs postuniversitar de impact naţional, prin cererea deosebit de mare de care se bucură. UVT devine, şi prin acest program de studii, o universitate cu expertiză avansată în tehnologiile învăţământului la distanţă, prin mijloace online".

Pentru a oferi posibilitatea de participare la programul de studii postuniversitare pentru cât mai mulţi dintre cei care s-au înscris, s-au format trei grupe de câte 23 de cursanţi pentru acest modul al programului, care au început parcurgerea programei propuse, pentru dezvoltarea de competenţe cheie/transversale şi specifice - stabilite prin documentul European Framework for Digital Competence of Educators (DigCompEdu) , care particularizează competenţele specifice pentru educatori din Cadrul european al competenţelor digitale cheie.

Planul de învăţământ al programului propus include cele mai utilizate trei platforme în activităţile educaţionale de predare-învăţare-evaluare pentru gestionarea comunicării cu elevii, a resurselor de învăţare şi a progresului şcolar:

- Google Suite for Education,

- Microsoft Teams for Education şi Moodle.

Cadrele didactice implicate în derularea programului dispun de cunoştinţe şi experienţă practică, atestate prin rezultatele obţinute în activităţile de cercetare şi prin activităţile de predare-învăţare-evaluare desfăşurate cu studenţii pe platforma e-learning.e-uvt.ro - sistemul Moodle personalizat pentru Universitatea de Vest din Timişoara, care va fi şi suportul pentru activităţile didactice ale programului propus.

Următoarele noi ediţii ale programului de studii postuniversitare "Resurse educaţionale şi digitale pentru instruire online" vor fi anunţate în luna septembrie, în acelaşi format de câte 25 de cursanţi într-o grupă de studiu. Întregul program de studiu se desfăşoară online, cu o durată standard de 7 săptămâni.

Detalii asupra programului: https://decidd.uvt.ro/programe-postuniversitare-in-curs-de-lansare/

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.