COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 08:00 si 09:00 se va semnala grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 07:40 si 09:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Mehedinţi;

Record de interes la lansarea Proiectului "TESTĂM PENTRU BUCUREŞTI". Peste 3.000 de bucureşteni s-au înscris pentru a fi testaţi pentru noul coronavirus

În urma sesizărilor celor care au aplicat pe aceasta platforma dar nu au primit confirmarea înscrierii, recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct in spam. Cei care s-au înscris deja cu o adresă de yahoo, sunt rugaţi să se reînscrie, cu o altă adresa de e-mail.

Primarul General, Gabriela Firea: "Mă bucur foarte mult că peste 3.000 de bucureşteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/
şi au aplicat pentru a a fi testaţi GRATUIT în vederea diagnosticării eventualei prezenţe a virusului SARS-CoV-2.

Numărul mare de voluntari înscrişi în acest program într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul că bucureştenii aşteptau din partea autorităţilor o astfel de iniţiativă, similară celorlalte metropole europene.

Până acum, unităţile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea să afle dacă sunt sănătoşi sau nu.

De aceea, Primăria Capitalei oferă posibilitatea bucureştenilor să se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian.

Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Aceste teste vor fi prelucrate de 9 de unităţi medicale de stat si private, cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect".

Aplicaţia oficială este funcţională începând de vineri, 22 mai, ora 13.00.

Bucureştenii vor completa o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare;

Fiecare participant înscris primeşte un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă;

Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.