COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 06:10 si 07:30 se va semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m. in Județul Constanta;

Revenirea în ţară a 347 de cetăţeni român aflaţi cu titlu temporar pe teritoriul Regatului Spaniei

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în dimineaţa zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 347 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a 2 cetăţeni indieni, 2 cetăţeni spanioli, un cetăţean neozeelandez, rezidenţi în România, precum şi a unui cetăţean uruguayan, membru de familie al unui cetăţean român.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane în situaţii speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, o persoană cu deficienţă vizuală totală, minori, studenţi Erasmus, cât şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Spaniei.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania TAROM, pe rutele Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe rutele Bucureşti - Madrid şi Bucureşti - Barcelona, a fost facilitată repatrierea şi pentru 20 cetăţeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum şi pentru 62 cetăţeni români rezidenţi în acest stat.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.