BULETIN DE PRESĂ

Până astăzi, 22 mai, în judeţul Mureş au fost confirmate 660 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus).

De asemenea, până la această dată, 501 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, la această dată, 3.015 persoane se află în autoizolare la domiciliu, sub monitorizarea autorităţilor. În spaţiile de carantină din judeţul Mureş sunt 284 persoane. Un număr de 35 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Totodată, până acum, 63 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

O dată cu instituirea stării de alertă, pentru persoanele care vin în România din străinătate, măsura izolării/carantinării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţi.

Cancelaria Prefectului

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş