COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 08:00 si 09:00 se va semnala grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 07-06-2020 Intre 07:40 si 09:00 se va semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Mehedinţi;

Actualizarea şi publicarea planului activităţilor de control al finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale în anul 2020

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a actualizat şi publicat pe pagina de Internet a instituţiei Planul activităţilor de control al finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale în anul 2020, modificările operate faţă de planul iniţial vizând suspendarea sau devansarea unor termene.

Precizăm că planul iniţial al activităţilor de control al finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale în anul 2020, aprobat în luna noiembrie 2019, a fost elaborat în funcţie de desfăşurarea la termen a alegerilor locale, respectiv în luna iunie 2020.

Alegerile locale au fost însă amânate, din cauza pandemiei COVID-19 şi în contextul stării de urgenţă decretate de preşedintele României pe o perioadă de 30 de zile, în data de 16 martie 2020 şi prelungite apoi cu alte 30 de zile.

Reamintim că, după instituirea stării de urgenţă, au fost emise, în baza dispoziţiilor decretelor prezidenţiale menţionate, mai multe acte normative şi ordonanţe militare care au impus, gradual, măsuri de limitare a circulaţiei persoanelor, de distanţare socială şi de restrângere a condiţiilor în care se pot derula acţiuni ce presupun reunirea unor grupuri de persoane.

Aceste măsuri de limitare a circulaţiei, distanţare socială şi restrângere a condiţiilor în care se pot derula acţiuni ce presupun reunirea unor grupuri de persoane, au condus la imposibilitatea desfăşurării alegerilor programate pentru luna iunie, fapt ce a determinat suspendarea sau reprogramarea unor acţiuni de control desfăşurate de AEP privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Planul actualizat al activităţilor de control al finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale în anul 2020 poate fi consultat accesând website-ul www.finantarepartide.ro/acasa.

Direcţia comunicare