INFORMAŢIE DE PRESĂ
privind proiectele de acte normative adoptate
în cadrul şedinţei Guvernului României din 6 aprilie 2020

I. MĂSURI NECESARE APLICĂRII DISPOZIŢIILOR DECRETULUI NR.195/2020 PRIVIND INSTITUIREA STĂRII DE URGENŢĂ PE TERITORIUL ROMÂNIEI

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă

2. HOTĂRÂRE pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuţi la art. X alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare

3. HOTĂRÂRE pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM INVEST ROMANIA, cu modificările şi completările ulterioare

II. PROIECTE DE LEGI

1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Protocolului privind agricultura şi dezvoltarea rurală durabilă, încheiat la Lillafured, la 12 octombrie 2017 şi semnat de România la aceeaşi dată, la Convenţia-cadru privind protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, adoptată la Kiev la 22 mai 2003

III. ORDONANŢE DE URGENŢĂ

1. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016-2020, unele măsuri pentru organizarea alegerilor locale din anul 2020, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrative

IV. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 492/2019 pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Navă specializată de căutare şi salvare pe mare cu capacitatea de 100 persoane salvate"

2. HOTĂRÂRE pentru declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum de legătură DN 5 - Şoseaua de Centură - Pod Prieteniei km 61+400"

3. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Compania Naţională Romarm S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

4. HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune "CNCIR" S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

V. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: acordul de principiu privind posibilitatea contractării de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a unui împrumut pentru politici de dezvoltare

VI. PUNCTE DE VEDERE

1. PUNCTE DE VEDERE cu privire la 30 iniţiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate