Lucrători de tineret din 8 ţări europene învaţă la Bucureşti despre automatizare şi revoluţia digitală

30 de lucrători de tineret din 8 ţări europene vor participa în perioada 15 - 23 februarie 2020 la cursul de formare Smart Youth Work Lab în Bucureşti, proiect organizat de Asociaţia Young Initiative cu finanţare de la Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Proiectul îşi propune să crească capacitatea organizaţiilor de tineret pentru a răspunde provocărilor automatizării şi a celei de-a "4-a Revoluţie Industrială", dar şi să crească gradul de conştientizare asupra oportunităţilor şi riscurilor pe care aceste fenomene le pot aduce. Având în vedere că ONG-urile de tineret reprezintă deseori o punte între tineri şi comunitatea din care fac parte, este deosebit de important ca aceste organizaţii să înţeleagă schimbările prin care trecem ca societate globală şi să aibă capacitatea de a răspunde proactiv. Una din întrebările de reflecţie din cadrul acestui curs va fi legată de modul în care ONG-urile de tineret ar trebui să răspundă şi să se pregătească atunci când efectele automatizării vor deveni tot mai vizibile în comunitatea locală.

Prin intermediul cursului, participanţii îşi vor dezvolta abilităţi legate de folosirea platformelor şi instrumentelor digitale în lucrul cu tinerii, vor descoperi trenduri care influenţează modul în care tinerii îşi petrec timpul online şi vor reflecta asupra canalelor prin care lucrătorii de tineret pot ajunge în mod constructiv la tineri folosind mijloace digitale în scop educaţional.

Cursul de formare va utiliza metode de învăţare non-formală, încurajând interacţiunea dintre participanţi, învăţarea experienţială şi conceptul de "peer-to-peer learning". De asemenea, la unele sesiuni vor participa şi experţi români din organizaţii de profil care vor oferi o perspectivă nouă asupra robotizării, blogging-ului pentru o cauză socială , dezvoltării de aplicaţii digitale fără cunoştinţe de programare şi multe altele.

Proiectul Smart Youth Work Lab este organizat de Asociaţia Young Initiative şi este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ (Mobilitatea Lucrătorilor de Tineret).