Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Academia de Muzică din Cluj-Napoca va fi modernizată prin fonduri asigurate de MLPDA

Astăzi, 8 noiembrie, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Extindere şi etajare Corp C1, conversie funcţională în Academia de Muzică, extindere corp C2 şi conversie funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extindere şi amenajare sală de sport în corp C4, str. Bucium FN, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj".

Valoarea totală a investiţiei este de 176.488.000 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanţată de MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), este de 166.901.000 lei, iar durata de realizare este de 24 de luni.

Obiectivul va fi realizat prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social (subprogramul "Instituţii de învăţământ superior de stat"), derulat de MLPDA, prin CNI.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici, iar termenul pentru primirea în scris a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor este de 10 zile calendaristice de la publicarea anunţului.
Academia de Muzică "Gheorghe Dima", acreditată instituţional cu calificativul "grad de încredere ridicat", cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii în domeniul "muzică", organizate pe trei cicluri universitare: studii de licenţă (cu forma de organizare "la zi" şi "la distanţă" - DID), masterat şi doctorat (şcoală doctorală).

Programelor de studii aferente celor trei cicluri de studii universitare li se adaugă: pregătirea personalului didactic, programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, extensii universitare, master-class. Numărul studenţilor Academiei s-a multiplicat în ultimii 20 de ani de circa 8 ori, ajungând, până în prezent, la peste 1.000.

Investiţia de faţă vine în întâmpinarea nevoii educaţionale identificate atât la nivel local, cât şi regional - de creare a unei infrastructuri moderne, care să dezvolte educaţia muzicală şi să satisfacă cerinţele de pregătire a studenţilor şi de organizare a evenimentelor artistice.

Prin acest obiectiv, se continuă, la nivel naţional, dezvoltarea infrastructurii educaţionale prevăzută în documentele strategice elaborate de ministerul de resort (Strategia educaţiei şi formării profesionale 2016-2020, Strategia naţională pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii 2015-2020, Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi Strategia naţională privind învăţământul terţiar 2015-2020), care asigură o viziune globală pe termen lung asupra dezvoltării/consolidării infrastructurii educaţiei şi formării profesionale iniţiale şi continue, dincolo de perioada de finalizare a accesării fondurilor europene, inclusiv pentru finanţări din bugetul de stat sau alte surse.

Similar abordării utilizate pentru pregătirea cadrelor strategice privind părăsirea timpurie a şcolii, învăţarea pe tot parcursul vieţii şi învăţământul terţiar, Comisia Europeană (CE) a stabilit recomandări clare privind investiţiile în infrastructura educaţională din România. În Documentul de Poziţie al Serviciilor Comisiei pentru Acordul de Parteneriat 2014-2020, CE a recomandat Guvernului României să sprijine infrastructura educaţională printr-o strategie naţională, care să ia în considerare nevoile de formare profesională de la nivel local şi să utilizeze cartografierea infrastructurii existente şi tendinţele demografice ca bază pentru pregătirea acestei strategii.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.