Primirea de către preşedintele Senatului, dl Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. dl Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi

Preşedintele Senatului, dl Teodor Meleşcanu, l-a primit miercuri, 9 octombrie a.c., pe ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, E.S. dl Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi.

În cadrul întrevederii, preşedintele Senatului a reiterat dorinţa autorităţilor române de menţinere a tendinţei crescătoare susţinute a relaţiilor de cooperare economică, investiţii şi schimburi comerciale dintre România şi Emiratele Arabe Unite. Au fost evidenţiate rezultatele promiţătoare ale primei sesiuni a Comisiei mixte pentru cooperare între cele două Guverne, care a avut loc la Bucureşti în aprilie 2018, preşedintele Senatului exprimând încredere în concretizarea unui număr reprezentativ de proiecte în intervalul premergător organizării celei de-a doua sesiuni a comisiei, programată să aibă loc anul viitor.

Cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru buna colaborare între România şi Emiratele Arabe Unite la nivelul organizaţiilor internaţionale şi au trecut succint în revistă evoluţiile recente ale situaţiei politico-diplomatice şi de securitate din zona Golfului Persic.