Prima şedinţă a Departamentelor PSD sub coordonarea lui Ionuţ Vulpescu

Marţi, 8 octombrie 2019, a avut loc prima reuniune a Departamentelor PSD sub coordonarea noului preşedinte interimar al Consiliului Naţional, senatorul Ionuţ Vulpescu.

Un punct important al discuţiilor l-a reprezentat situaţia politică actuală şi necesitatea asumării unei identităţi ideologice mai clare. Cei prezenţi au atras atenţia cu privire la nevoia întoarcerii PSD către baza sa de membri şi simpatizanţi, dar şi la rolul pe care Departamentele partidului l-au jucat în trecut în transmiterea mesajului şi problemelor din teritoriu către centru şi, totodată, în pregătirea rezervei de cadre pentru care PSD a fost cunoscut atât de mult timp.

"Departamentele sunt o structură extrem de importantă a PSD, care în ultimii ani nu a fost folosită la întregul ei potenţial. Rolul Departamentelor este de a genera constant politici publice, de a le analiza pe cele existente şi de a căuta soluţii pentru îmbunătăţirea lor. Şi tot Departamentele trebuie să acţioneze ca o pepinieră pentru viitorii specialişti din administraţia publică. Trebuie ca PSD să redevină partidul care poate da cei mai bine pregătiţi oameni pentru orice funcţie sau poziţie în stat. Iar criteriul competenţei să primeze", a declarat Ionuţ Vulpescu, preşedintele interimar al Consiliului Naţional PSD.

În cadrul reuniunii au fost abordate câteva subiecte ce ţin de buna guvernare şi totodată s-a discutat despre viitoare măsuri pe care Guvernul le-ar putea implementa. Printre subiectele abordate se numără situaţia minerilor din Valea Jiului, starea sistemului energetic naţional, măsuri de sprijinire a agricultorilor şi antreprenorilor, pachetul social garantat pentru educaţie, o mai bună cooperare între cele două camere ale Parlamentului dar şi viitorul pieţei muncii în contextul dezvoltării Inteligenţei Artificiale şi a automatizării tot mai multor procese industriale.

Cei care au participat la această discuţie au fost de acord cu nevoia de a dinamiza acţiunea Departamentelor PSD, care trebuie să fie mai prezente în dezbaterea de idei din societate şi să contribuie la structurarea politicilor publice în domeniile lor de responsabilitate.

Biroul de presă al PSD