COD GALBEN: 23-10-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 23-10-2019 Intre 00:00 si 03:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Buzău;

Bucureşti, 18 septembrie 2019

Ministrul Alexandru Petrescu a semnat Memorandumul de Înţelegere în domeniul digital cu omologul său polonez, Marek Zagorski

În marja consultărilor interguvernamentale România - Republica Polonă care au avut loc astăzi, 18 septembrie 2019, la Bucureşti, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Digitale, Marek Zagorski, semnând un Memorandum de Înţelegere în domeniul digital.

În linia acestui Memorandum, cele două ţări vor consolida cooperarea în domeniul politicilor publice şi cadrului de reglementare în sectorul TIC, vor continua schimbul de informaţii şi bune practici în domeniul serviciilor electronice (e-sănătate, e-educaţie, e-cultură) şi vor intensifica eforturile de colaborare în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii informatice. Mai mult, părţile s-au angajat să se implice activ în dezvoltarea interoperabilităţii tehnologiilor noi şi emergente, a datelor deschise şi a valorificării informaţiilor din sectorul public.

"Vom acţiona în linia intereselor comune şi convergente în materie de poziţionare în formatele de cooperare europene, regionale şi internaţionale relevante, din perspectiva implementării de tehnologii 5G şi a finanţării proiectelor de digitalizare. Subliniez în mod special abordarea noastră comună în consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, fiind primele state care am semnat în anul 2019 un Memorandum de Înţelegere dedicat reţelelor 5G sigure şi de încredere, care ne va permite implementarea de infrastructuri reziliente de comunicaţii. Ţările noastre au dezvoltat strategii 5G dedicate şi au o perspectivă pozitivă asupra impactului potenţial al comunicaţiilor de generaţia a 5-a asupra economiilor şi societăţilor noastre", a afirmat Alexandru Petrescu.

Biroul de presă al MCSI
biroupresa@comunicatii.gov.ro