COD GALBEN: 23-10-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Bacău, Județul Botoşani, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 23-10-2019 Intre 00:00 si 03:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Buzău;

PRECIZĂRI

Compania Municipală Parking Bucureşti S.A: Sistemul de gestionare inteligentă a parcajelor va fi o premieră pentru România. Sumele prezentate pentru achiziţii sunt maximale şi estimative, nu reprezintă costul concret al sistemului de gestionare a parcajelor

În urma afirmaţiilor lansate în spaţiul public, potrivit cărora sumele menţionate în planul de investiţii al Companiei Municipale Parking Bucureşti S.A. pentru achiziţia de parcometre şi soft de administrare sunt foarte mari, facem următoarele precizări:
Sistemul de gestionare inteligentă a parcajelor, care utilizează o tehnologie ultramodernă, va reprezenta o premieră pentru România, iar sumele menţionate în spaţiul public NU reprezintă costurile de achiziţie, cei care au emis aceste teorii fie au făcut-o din ignoranţă fie pentru a denigra, în defavoarea adevărului şi interesului cetăţenilor, proiectele Primăriei Capitalei şi ale Companiilor Municipale.

Subliniem faptul că sumele incluse în anexa Proiectului de Hotărâre reprezintă prevederi bugetare maximale, estimate în baza unei cercetări primare de piaţa internă şi internaţională, pentru echipamente şi softuri similare ! Mai mult decât atât, sumele la care se face referire nu reprezintă doar costurile estimative pentru achiziţia parcometrelor ci includ avizele, montarea, verificarea, service şi mentenanţă pentru o perioadă de 5 ani iar preţul estimat este unul de LISTĂ şi nu înseamnă că va fi plătit în final !

În ceea ce priveşte situaţia parcărilor din Bucureşti, reamintim faptul că parcajele publice din Capitală, cu mici excepţii, nu au fost modernizate de la darea lor în folosinţă. Compania Municipală Parking Bucureşti S.A. are un plan de investiţii ambiţios, prin care se urmăreşte, pe lângă extinderea fondului de parcaje, şi o gestionare, smart" a locurilor existente, prin oferirea unor soluţii de plată moderne şi variate.

Acest lucru se poate face prin achiziţia unor echipamente de ultimă generaţie, care să fie fiabile, rezistente la intemperii şi variaţii mari de temperatură, uşor de folosit (user friendly), prietenoase cu mediul înconjurător (green solution).

Iată doar câteva dintre facilităţile pe care parcometrele avute în vedere le oferă: permit plată prin introducerea numărului de înmatriculare al autovehiculului, acceptă bancnote, monede, card bancar fizic sau virtual, au un ecran digital color, cu pictograme, uşor de utilizat, au sisteme de siguranţă la vandalizare sau furt, sisteme de siguranţă a datelor utilizatorilor, sunt alimentate de panouri solare.

În legătură cu sistemul informatic integrat de administrarea parcajelor, facem menţiunea că acesta este o platformă complexă (de tip Internet of things), concepută special pentru interconectarea, în timp real, a camerelor video de supraveghere, a parcometrelor şi a terminalelor angajaţilor societăţii. O caracteristică high-tech, introdusă în premieră în sistemul de management al parcărilor din România, este reprezentată de posibilitatea determinării, în timp real, a gradului de ocupare a parcajelor, cu ajutorul camerelor de monitorizare dotate cu licenţă de tip Video analytics, în loc de utilizarea clasică a senzorilor de parcare, care pot fi deterioraţi de multipli factori externi. Nu în ultimul rând, sistemul informatic de gestiune va cuprinde şi un centru de comandă şi control (videowall, data center, call center).

Asigurăm bucureştenii că sistemul de gestionare inteligentă a parcajelor va fi unul modern, eficient şi întreaga activitate a societăţii este una transparentă, care se desfăşoară cu respectarea tuturor prevederilor legale.

DIRECTOR GENERAL
CRISTIAN OLARU