Klaus Iohannis, candidatul-speriat-că-nu-prinde-turul-doi

Doamna deputat Aida-Cristina Căruceru, secretar al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi: "Începutul toamnei şi apropierea campaniei electorale au scos la iveală tot ce este mai urât din Klaus Iohannis."

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru a vorbit despre posibilele motive ale comportamentului preşedintelui Klaus Iohannis:

"Poate că preşedintele reacţionează mai rău decât alţi oameni la finalul vacanţei de vară, deşi nu ar avea de ce... el fiind într-o continuă vacanţă! Poate că preşedintele este speriat că USR îi va sufla postul şi va pierde intrarea în turul 2 în faţa lui Dan Barna! Poate că de aceea este şi singurul candidat în funcţie care a umplut ţara de bannere...

Cert este că şeful statului a venit din SUA chitit să dea foc ţării! Mai întâi, a anunţat că refuză remanierea propusă de PSD, fără să ofere nici măcar un pretext, un motiv cât de simplu. Aşa cum chiar Constituţia îi cerea! Pur şi simplu a decis să se comporte discreţionar, ca un adevărat dictator, şi nu ca un preşedinte de republică europeană. Apoi, a refuzat, împingând termenele legale la maximum, să spună ce decizie ia în legătură cu propunerile pentru miniştrii interimari, aruncând România în blocaj.

Fără să îi pese vreun moment de stabilitatea ţării, făcând abstracţie de faptul că nici măcar aliaţii săi nu se înghesuie la guvernare, Klaus Iohannis caută să dea jos Guvernul. Cu orice risc şi cu orice cost! Doar pentru a "demonstra" românilor că el este mai anti-pesedist decât Barna! Cred cu tărie că un mandat de Preşedinte nu trebuie obţinut prin sacrificarea ţării tale, ... dar eu nu sunt atât de cinică precum se dovedeşte a fi Klaus Iohannis."

În concluzie, deputatul pune în perspectivă faptul că: "PSD a fost, este şi va fi un partid responsabil. Vom merge în Parlament, cu o nouă structură a Executivului, care va face actul de guvernare mai simplu şi mai uşor de îndeplinit pentru români. Nu o facem pentru că aşa vrea Klaus Iohannis, ci pentru că, spre deosebire de Klaus Iohannis, candidatul-speriat-că-nu-prinde-turul-doi, nouă ne de pasă de România!"

11.09.2019
Aida-Cristina Căruceru, deputat PSD