Viaţă mai bună pentru mai multe familii - prin proiectul MICESA

Peste 600 de persoane din patru comunităţi ale Municipiului Alba Iulia au şansa de a-şi schimba viaţa cu adevărat: îmbunătăţirea condiţiilor de trai prin reparaţii ale locuinţelor; controlul tensiunii arteriale, testări oftalmologice, ecografii mamare, consult ginecologic şi test Papanicolau etc.; sprijin pentru găsirea unui loc de muncă şi calificare în meserii cerute pe piaţa muncii; meditaţii gratuite.

Toate acestea prin unul dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei, MICESA, finanţat din fonduri europene.

Accesul la pachetele de servicii este gratuit.

Recent, finanţatorul proiectului, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020, a aprobat extinderea zonei de intervenţie a proiectului. Ne referim la blocuri de locuinţe situate atât pe străzile pe care se furnizează acum servicii integrate -Vasile Goldiş şi Gladiolelor-, dar şi pe străzi din imediata apropiere - o parte a Bulevardului Transilvaniei, o parte din Bulevardul Revoluţiei din 1989 şi strada Gheorghe Pop de Băseşti.

Prezentăm, mai jos, listele cu blocurile din zona extinsă al proiectului:

Lista blocurilor de pe strada Vasile Goldiş: 10A, 10BC, 11AB,12 ABCDEF, 1A,29 AB,2A,2BCD,30 ABCD, 31 ABCD, 32, 33, 34 AB, 3A, 3BCD, 40 AB, 4A, 4BCD, 5A, 5BCD, 6A, 7A, 8A, 8A, 8BC, 9A, 9BCD, B4 ABC, G3, S1 ABC,
S2 ABC;

Lista blocurilor de pe strada Gladiolelor: 11G, 12 AB, 6A,6B,6C,7ABC, 9ABC,G1 CD,G140 AB, G140 CD, G2 A, G2 B, G4 A, G4 B, G88 AB, V7 AB, V8 AB, V9 AB, VG1, 4G AB, 5G AB, G3 AB;

Lista blocurilor de pe Bulevardul Revoluţiei din 1989: 10 G AB,1AB A,1AB B, 1C,2AB A,2AB B, 3AB A, 3AB B, V2,V2 B, V2 C;

Lista blocurilor de pe Bulevardul Transilvaniei: 13A, 13B, 14A,14B AB, 15 A, 15 B, 16 A, 16 B, 17 AB, 18 A, 18 B, 20 A, 20 B,22 AB, 28, 3C CROSA, 3D CROSA, 3EFG SC. E, 3EFG SC. F, 3EFG SC. G, 54 A, 54 B, 56, 62, B11 ABC,M6A, M6B;

Lista blocurilor de pe strada Gheorghe Pop de Băseşti: G1 A, G1 B, V1 A, V1 B.

Serviciile gratuite vor fi furnizate în continuare în comunităţile iniţiale ale proiectului: "Chicago" (blocurile V5 şi V6), "Goldiş" (blocurile 6BCD, 7BCD, 8 BCD) şi "Pâclişa" ( str. Alunului nr. 1-20, str. Coastei, str. Mierlei, str. Rariştei, str. Văii, str. Carpenului - imobil 141 A-E, interval intersecţie imobile 132, 153 - capăt stradă imobil 162).

"Mergem din cartier în cartier, luăm la rând bloc cu bloc, cunoaştem oamenii, îi ascultăm, le aflăm nevoile şi problemele şi încercăm, atât cât depinde de noi, să le rezolvăm - asta face, în esenţă, MICESA. E un proiect care iese din zona tehnică, abstractă, şi încearcă să răspundă punctual şi realist nevoilor reale ale oamenilor. Iar acestea nu sunt puţine. Viaţa acestor oameni se poate schimba în bine cu paşi mici şi acţiuni concrete.", spune Paul Voicu, Viceprimar cu atribuţii de Primar al Municipiului Alba Iulia.

Cei interesaţi pot afla detalii concrete legate de înscrierea în proiect de la experţii: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ŞERBAN: 0752-476357.

Proiectul "Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunităţile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA" este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Liceul Tehnologic "Dorin Pavel" Alba Iulia, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Fundaţia PAEM Alba, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.